Απειλεί ο Ερσίν Τατάρ: Μέσα σε 5 λεπτά μπορεί να σταλούν κι άλλοι στρατιώτες στην Κύπρο

Νέες απειλές από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, ο οποίος επισκέφτηκε το Ερζιντζάν της Τουρκίας για να παρακολουθήσει το Διεθνές Συμπόσιο του Τουρκικού Κόσμου ως προσκεκλημένος του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών.

«Μέσα σε 5 λεπτά μπορεί να σταλούν κι άλλοι στρατιώτες στην Κύπρο, είμαστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο» είπε χαρακτηριστικά ο Τατάρ σχολιάζοντας την άρση του αμερικανικού εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Απάντησαν σχετικά ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ. Η συνεργασία μεταξύ της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου είναι πολύ σημαντική σε αυτή την περιοχή. Ως εκ τούτου, μετά το 1974, το Σώμα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων συνεχίζει να υπηρετεί εκεί ως Κυπριακές Τουρκικές Ειρηνευτικές Δυνάμεις. Οι 40 χιλιάδες στρατιώτες μας είναι εκεί και, αν χρειαστεί, μέσα σε 5 λεπτά, μπορούν να σταλούν πολλοί άλλοι στρατιώτες.

Οι δικοί μας άνθρωποι είναι πάντα Μουτζαχεντίν. Φυσικά, το αγωνιστικό μας πνεύμα είναι παρόν και είμαστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο. Αλλά φυσικά, κανείς δεν θέλει σύγκρουση ή πόλεμο αυτήν την εποχή. Δεν θέλω καν να μιλήσω για κάτι τέτοιο. Ο τουρκοκυπριακός λαός είναι να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας από αυτές τις παραβιάσεις με πνεύμα συμφιλίωσης και να κάνει ό,τι είναι σωστό βάσει δικαίου».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ