Ουκρανία: Ο Πούτιν χτύπησε με πύραυλο την γυάλινη πεζογέφυρα του Κιέβου – Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Η Ρωσία έχει εξαπολύσει επιθέσεις με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς εναντίον της ενεργειακής, στρατιωτικής και επικοινωνιακής υποδομής της Ουκρανίας σήμερα ως αντίποινα για την επίθεση στη γέφυρα του Κερτς.

Μεταξύ των στόχων που έπληξαν το πρωί της Δευτέρας, στο πλαίσιο των αντιποίνων για την έκρηξη στη γέφυρα Κρετς, που ενώνει την Κριμαία με τη Ρωσία, είναι και η γυάλινη πεζογέφυρα στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας. Πύραυλος χτύπησε τη γέφυρα, στην οποία εκείνη την στιγμή βρίσκονταν πεζοί.

Μιλώντας σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας στην Αγία Πετρούπολη σήμερα το πρωί, ο Πούτιν είπε: «Εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις κατά της Ρωσίας, η απάντηση θα είναι σκληρή. Οι απαντήσεις θα είναι της ίδιας κλίμακας με τις απειλές στη Ρωσία. Σε περίπτωση περαιτέρω προσπαθειών πραγματοποίησης τρομοκρατικών ενεργειών στο έδαφός μας, η απάντηση της Ρωσίας θα είναι σκληρή. Κανείς δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό”, είπε ο Πούτιν».

Ο Μεντβέντεφ

Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε από την πλευρά του πως τα μαζικά πλήγματα εναντίον της Ουκρανίας είναι μόνο “το πρώτο επεισόδιο” και κάλεσε για την “πλήρη διάλυση” της ουκρανικής πολιτικής εξουσίας.

«Το πρώτο επεισόδιο έχει παιχθεί, θα υπάρξουν και άλλα», έγραψε στο Telegram, έπειτα από τη συνάντηση του Συμβουλίου υπό τον πρόεδρο Πούτιν. «Κατά τη γνώμη μου, ο στόχος πρέπει να είναι η συνολική διάλυση του πολιτικού καθεστώτος της Ουκρανίας», είπε.

Τα πλήγματα σε ουκρανικές πόλεις σήμερα το πρωί απειλούν να κλιμακώσουν περαιτέρω τον πόλεμο που μαίνεται για περισσότερο από επτά μήνες αφότου η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ