Τουρκικές εκλογές: Ποιος προηγείται στο τμήμα που ψήφισε ο Ιντζέ – Συλλήψεις μετά την απόσυρση του αουτσάιντερ για το ροζ βίντεο

Συνολικά 17 άτομα συνελήφθησαν μετά την ανακοίνωση του Μουχαρέμ Ιντζέ ότι αποσύρεται από την κούρσα για τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία,  εκφράζοντας την οργή του για φήμες που κυκλοφόρησαν και έκαναν λόγο για ροζ βίντεο που τον εμπλέκει σε σεξουαλική υπόθεση.

Ο Πρόεδρος του Κόμματος της Πατρίδας Μουχαρέμ Ιντζέ είχε καταγγείλει οργανωμένη προσπάθεια συκοφαντίας του, που μεταξύ άλλων περιλάμβανε και ένα ροζ βίντεο, το οποίο όπως είπε ήταν ψεύτικο. Σύμφωνα με την hurriyetdailynews, κατηγόρησε την FETÖ του Γκιουλέν, για τη διαρροή του βίντεο. Ο Ιντζέ δήλωσε ότι «το τουρκικό κράτος δεν μπόρεσε να προστατεύσει τη φήμη μου. Είναι υπεύθυνο για την προστασία της υπόληψης ενός πολίτη, ενός υποψηφίου προέδρου».

Μετά την έρευνα που ξεκίνησε για το βίντεο από τον γενικό εισαγγελέα της Άγκυρας την περασμένη εβδομάδα, οι ύποπτοι τέθηκαν υπό κράτηση και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εκβιασμό, απειλές, πλαστογραφία  εγγράφων, διαρροή προσωπικών δεδομένων και παραβίαση της ιδιωτικής ζωής, ανέφερε η εισαγγελία, διευκρινίζοντας ότι ζητήθηκαν εντάλματα σύλληψης για άλλους τέσσερις υπόπτους που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Οι ύποπτοι τέθηκαν υπό κράτηση και θα παραπεμφθούν στο δικαστήριο μετά από καταθέσεις στο αστυνομικό τμήμα.

Ο Ιντζέ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την προεδρική κούρσα σε συνέντευξη Τύπου στις 11 Μαΐου στην Άγκυρα «Ήθελα να δημιουργήσω έναν τρίτο δρόμο… Αλλά δεν το καταφέραμε», είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, ο Ιντζέ.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο έγινε γνωστό πως το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο έλαβε ομόφωνη απόφαση για την καταμέτρηση των ψήφων που δόθηκαν στον Μουχαρέμ Ιντζέ, ανακοινώνοντας πως θα θεωρηθούν έγκυρες.

Ο Πρόεδρος του YSK Αχμέτ Γιενέρ δήλωσε ότι ” το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο καταλήγει ομόφωνα στο συμπέρασμα ότι η αποχώρηση του Μουχαρέμ Ιντζέ από την προεδρική υποψηφιότητα είναι έγκυρη και ότι οι ψήφοι που δόθηκαν σε αυτόν είναι έγκυρες σε αυτή τη διαδικασία”.

Με την ενσωμάτωση σχεδόν στο 67,5%, ο  Ιντζέ συγκεντρώνει ποσοστό 0,51%. Σύμφωνα με την Γενί Σαφάκ, ο Κιλιτσντάρογλου προηγείται στην κάλπη όπου ψήφισε ο Ιντζέ, σε σχολείο στην Άγκυρα. Συγκεκριμένα, καταμετρήθηκαν 296 ψήφοι για τον Κιλιτσντάρογλου, 50 για τον Ερνγογάν, 12 για τον Σινάν Ογκάν και 3 για τον ίδιο.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ