Τουρκία: «Βυθίζεται» στις δημοσκοπήσεις ο Ταγίπ Ερντογάν

Βυθίζεται το κυβερνών κόμμα AKP, στην Τουρκία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έκανε η εταιρεία Metropoll, σε 28 επαρχίες της χώρας, περίπου τρεις εβδομάδες μετά τους φονικούς σεισμούς που αιματοκύλησαν το κεντρικό κομμάτι της επικράτειας.

Τουρκία: Νίκη Κιλιτσντάρογλου από τον πρώτο γύρο δείχνει νέα δημοσκόπηση

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνει πτώση κατά 4 μονάδες. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στο διάστημα μεταξύ 23 και 28 Φεβρουαρίου.

Στο ερώτημα ποιος φταίει για την εθνική τραγωδία με τους χιλιάδες νεκρούς, το 35,4% των συμμετεχόντων κατηγόρησε την κυβέρνηση. Το 26,9% κατηγόρησε τους εργολάβους,  το 15,4% τις τοπικές αρχές και το 4,4% τους πολίτες.

Η Τουρκία εγκαταλείπει (και) τα F-16 και στρέφεται προς Ρωσία – Κίνα;

Στην ερώτηση «Ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν γίνονταν βουλευτικές εκλογές αυτή την Κυριακή;», οι πολίτες απάντησαν ότι θα ψήφιζαν το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ. Την απάντηση αυτή έδωσε το 46,2% όσων λένε ότι «φταίνε οι εργολάβοι», το 19,1% όσων λένε ότι «φταίνε οι τοπικές αρχές», το 7% όσων λένε ότι «φταίνε οι πολίτες» και το 6,4% όσων λένε «φταίει η κυβέρνηση».

Υπέρ του κόμματος της αντιπολίτευσης, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού κόμματος (CHP) τάχθηκε το 60,4% όσων λένε ότι «φταίει η κυβέρνηση»,  το 13% όσων λένε ότι «φταίνε οι εργολάβοι», το  9,1% όσων λένε ότι «φταίνε οι τοπικές αρχές» και το 3,3% όσων λένε ότι «φταίνε οι πολίτες».

Τουρκία: Ο Κιλιτσντάρογλου αντίπαλος του Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές

Η δημοσκόπηση έδειξε ακόμα ότι το Καλό Κόμμα (IYI) θα ψήφιζαν  το 62,8 % όσων λένε ότι «φταίει η κυβέρνηση»,  το 12,8 % όσων λένε ότι «φταίνε οι τοπικές αρχές», το  11,9% όσων λένε ότι «φταίνε οι εργολάβοι» και το 2,3% όσων λένε ότι «φταίνε οι πολίτες».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ