Τουρκία: Παραιτήθηκε μετά τον σάλο ο δημοσιογράφος που χαστούκισε τεχνικό

Παραιτήθηκε τελικά ο δημοσιογράφος που προκάλεσε σάλο στην Τουρκία αλλά και σε όλον τον κόσμο, μετά την κίνησή του να χαστουκίσει έναν τεχνικό, κατά τη διάρκεια εκπομπής σε τουρκικό κανάλι.

Μετά τις αντιδράσεις και αφού ο τεχνικός ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για το χαστούκι, ο Τούρκος δημοσιογράφος ζήτησε συγγνώμη και από το θύμα του και από τη δήμαρχο μπροστά στην οποία σημειώθηκε το επεισόδιο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Τούρκων Δημοσιογράφων (TGC) προχώρησε σε γραπτή δήλωση και σημείωσε ότι ο Sarıkaya “ενήργησε με τρόπο που παραβίαζε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια”.

Η ανάρτηση του δημοσιογράφου

“Θα ήθελα  να ζητήσω συγγνώμη από όλο το κοινό που αντέδρασε στο περιστατικό, από τους συναδέλφους μου και την οικογένειά μου, που τους προκάλεσα πόνο με ένα τέτοιο περιστατικό. Σήμερα υπέβαλα την παραίτησή μου στον Αντιπρόσωπο της Ciner Media Group στην Άγκυρα. Με όλο τον σεβασμό” αναφέρει στο tweet του.

Το χαστούκι σε ζωντανή σύνδεση

Ο δημοσιογράφος του Haber Turk, Μουχαρέμ Σαρικαγιά, έριξε χαστούκι στον τεχνικό την ώρα που έπαιρνε live συνέντευξη από τη δήμαρχο της πόλης Γκαζιαντέπ.

Στο βίντεο φαίνεται η στιγμή που ο 60χρονος δημοσιογράφος χειροδικεί σε βάρος του τεχνικού, τη στιγμή που αυτός προσπαθούσε να του ρυθμίσει το μικρόφωνο. Αυτό που εκτιμάται είναι ότι ο Τούρκος δημοσιογράφος εκνευρίστηκε γιατί ο τεχνικός καθυστερούσε να κάνει τη δουλειά του.

Ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί η συνέχεια, καθώς η δήμαρχος της πόλης Γκαζιαντέπ, η οποία προέρχεται από το κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνέχισε κανονικά τη συνέντευξη χωρίς να κάνει κανένα σχόλιο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ