Τουρκία: Έρευνες με το νέο γεωτρύπανο στις 15 Ιουλίου

Έρευνες και γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο τον Ιούλιο προαναγγέλλουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Στις 15 Ιουλίου το νέο γεωτρύπανο Αμπντούλ Χαμίτ Χαν θα ξεκινήσει το ταξίδι του, σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες. Το 4ο γεωτρύπανο της Τουρκίας, το οποίο βρίσκεται τώρα στο λιμάνι της Μερσίνης, θα είναι έτοιμο σε 25 μέρες.

Είναι έβδομης γενιάς και έχει δυνατότητα να κάνει γεωτρήσεις μέχρι και τα 12.200 μέτρα, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα. Το τεράστιο πλοίο έχει μήκος 238 μέτρα, πλάτος 42 μέτρα και χωρητικότητα 200 μελών πληρώματος, ενώ είναι βαμμένο κόκκινο και λευκό και «κεντημένο» με την τουρκική σημαία.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι θα δραστηριοποιηθεί στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει επίσημη δήλωση.

Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας επισκέπτεται την Άγκυρα

Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν αναμένεται σήμερα στην Τουρκία για την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στη χώρα έπειτα από εννέα χρόνια τεταμένων διμερών σχέσεων, που ξεκίνησαν με την Αραβική Άνοιξη και επιδεινώθηκαν μετά τη δολοφονία στην Κωνσταντινούπολη του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

«Αν το θέλει ο Θεός, θα δούμε σε ποιο επίπεδο μπορούν να φτάσουν οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Σαουδικής Αραβίας», δήλωσε την Παρασκευή ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η πρώτη πράξη της συμφιλίωσης μεταξύ των δύο χωρών παίχτηκε στα τέλη Απριλίου: ο πρόεδρος Ερντογάν μετέβη στη Σαουδική Αραβία όπου συζήτησε με τον πρίγκιπα διάδοχο τρόπους για την «ανάπτυξη» των διμερών σχέσεων.

Το πρόγραμμά του δεν είναι ακόμη γνωστό, όμως αναμένεται να υπογραφούν πολλές συμφωνίες μεταξύ των δύο ανδρών, δήλωσε υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ