Τουρκία: Δύο νεκροί και 20 τραυματίες από την έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην Αμάσρα

Δύο εργάτες έχασαν τη ζωή τους και 20 άλλοι τραυματίστηκαν από την έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην Αμάσρα, στη βορειοδυτική Τουρκία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Υγείας.

Είναι ο πρώτος επίσημος απολογισμός μετά το δυστύχημα που σημειώθηκε στις 18.15 τοπική ώρα, και ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί καθώς αρκετές δεκάδες εργάτες παραμένουν παγιδευμένοι στις στοές που βρίσκονται σε βάθος 300 και 350 μέτρων κάτω από το επίπεδο της θάλασσας. Η έκρηξη πιστεύεται ότι οφείλεται σε έναν μετασχηματιστή. Το ορυχείο ανήκει στην κρατική Turkish Hard Coal Entrprises, σύμφωνα με την Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών (AFAD) της Τουρκίας.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Μπαρτίν, Νουρτάτς Αρσλάν, είπε ότι οκτώ ανθρακωρύχοι κατάφεραν να βγουν μόνοι τους όμως 44 βρίσκονται σε βάθος 300 μέτρων από την είσοδο και άλλοι 5 σε βάθος 350 μέτρων. «Οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίζονται», πρόσθεσε.

Η Γενική Εισαγγελία του Μπαρτίν ξεκίνησε έρευνα για το ατύχημα, την οποία ανέλαβαν τρεις εισαγγελείς. Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, στην περιοχή μεταβαίνουν ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Φατίχ Ντονμέζ και ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ