Το ZDF συνεχίζει να “τρολάρει” τον Βαρουφάκη για το επίμαχο βίντεο – ΒΙΝΤΕΟ

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε στα γερμανικά ΜΜΕ από την προβολή του βίντεο με τη χειρονομία του υπουργού Οικονομικών, στην εκπομπή του Γερμανού παρουσιαστή Guenther Jauch, και τη διάψευση του κ. Βαρουφάκη, ο οποίος υποστήριξε ότι ο ίδιος ποτέ δεν έχει προβεί στην εν λόγω χειρονομία, οι συντελεστές του γερμανικού σατιρικού σόου του ZDF, Neο Magazin Royale, υποστήριξαν ότι οι ίδιοι έχουν μοντάρει το βίντεο. Παρουσίασαν μάλιστα στην εκπομπή τους ένα… επεξηγηματικό βίντεο με τη διαδικασία που ακολούθησαν για να «προσθέσουν» την περιβόητη χειρονομία.

Ο υπουργός Οικονομικών μάλιστα, διερωτήθηκε σε tweet του, μετά την αποκάλυψη του βίντεο της σατιρικής εκπομπής, εάν θα του ζητήσει συγγνώμη ο Guenther Jauch, που αρχικά προέβαλε το βίντεο με τη χειρονομία στην εκπομπή του.

Σήμερα ωστόσο, οι συντελεστές της σατιρικής εκπομπής του ZDF, επανήλθαν, ισχυριζόμενοι ότι απλώς «τρολάρουν» τη Bild, τον Guenther Jauch και τον Γιάνη Βαρουφάκη, καθώς όπως τονίζουν, έδειξαν στο βίντεο που δημοσίευσαν, με ποιον τρόπο θα μπορούσε πράγματι να μονταριστεί ένα βίντεο και να προστεθεί ή αφαιρεθεί οποιαδήποτε κίνηση. Αλλά ότι το βίντεο που προέβαλε ο Guenther Jauch στην εκπομπή του, δεν είναι μονταρισμένο, καθώς απλώς απομονώθηκε –όπως αναφέρουν- το σημείο με τη χειρονομία του υπουργού Οικονομικών, από το σύνολο του βίντεο (διάρκειας μιας ώρας).

Συγκεκριμένα, απευθυνόμενοι στη συντακτική ομάδα του Gunther Jauch, σημειώνουν:

«Αγαπητοί συντάκτες του Gunther Jauch, ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει άδικο. Το βίντεο δεν είναι παραποιημένο. Εσείς απλώς απομονώσατε και κόψατε το συγκεκριμένο σημείο, οδηγώντας από το μεσαίο δάχτυλο έναν Έλληνα πολιτικό στο στούντιό σας. Αυτό κάνατε… τα υπόλοιπα είναι δικά μας».

Στη συνέχεια μάλιστα, ο παρουσιαστής της σατιρικής εκπομπής Γιαν Μπέμερμαν, tweetαρε στον προσωπικό του λογαριασμό τις λέξεις «No fake!» προκαλώντας σύγχυση στους χρήστες σχετικά με το τι τελικά συμβαίνει στην πραγματικότητα με τη χειρονομία του Βαρουφάκη.

Λίγο αργότερα, ανέβασε στον προσωπικό του κανάλι στο youtube, ένα βίντεο, όπου παρουσιάζεται ο ίδιος να λέει τα εξής:

«Το δικό μας βίντεο είναι 100% αληθινό. Όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο είναι ψεύτης. Σε ένδειξη καλής θέλησης αλλά και ως κίνηση ειλικρινούς μετάνοιας προς τους Ευρωπαίους φίλους μας, θα έπρεπε ο Gunther Jauch και η εφημερίδα Bild να εγκαταλείψουν αμέσως και εθελοντικά την Ευρωζώνη. Ο υπαινιγμός ότι το βίντεο είναι μονταρισμένο από εμάς είναι απόλυτα αβάσιμος. Εμείς ποτέ δεν θα δίναμε τόσο ασυνείδητα αξία στην γελοιότητα των απαραίτητων και αναγκαίων συζητήσεων στα δημοσιογραφικά πάνελ, καθώς και όσων διάγουν με σοβαρότητα τις συζητήσεις αυτές, περί ενός εδώ και δύο χρόνια σηκωμένου μεσαίου δαχτύλου, αποκομμένου από το σύνολο ενός βίντεο…»

«Η… ασάφεια των συντελεστών της σατιρικής εκπομπής δεν επιτρέπει λοιπόν σε κάποιον να πει με βεβαιότητα εάν πρόκειται για αληθινό ή για μονταρισμένο βίντεο, αυτό στο οποίο ο υπουργός Οικονομικών φαίνεται να κάνει τη χειρονομία» καταλήγουν τα γερμανικά ΜΜΕ.

Η Bild ωστόσο έχει άλλη άποψη και επανέρχεται με τη σειρά της στο θέμα, με δημοσίευμά της υπό τον τίτλο «Αποκλειστικό της Bild – Η χειρονομία του Βαρουφάκη είναι πραγματική!».

«Πρόκειται για την πιο έντονη συζήτηση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, των τελευταίων ετών» σημειώνει η εφημερίδα, αναφερόμενη στον σάλο που ξέσπασε στα γερμανικά σχετικά με το αν είναι αληθινό ή όχι το βίντεο με τη χειρονομία του υπουργού.

«Είναι η πιο έντονη συζήτηση στα μέσα ενημέρωσης νεαρών έτος» γράφει η εφημερίδα, η οποία αφού κάνει μία αναφορά στη σατιρική εκπομπή του Γιαν Μπέμερμαν και στο βίντεο που προέβαλε σχετικά με το μοντάζ, τονίζει με στόμφο: «Αποκλειστικά η Bild αποκαλύπτει ότι αυτό που ισχυρίζεται ο Μπέμερμαν (για το μονταρισμένο βίντεο) είναι ψευδές! Απλώς έκανε ότι μόνταρε τη στιγμή της χειρονομίας και όλα τα γερμανικά μέσα ξεγελάστηκαν. Η Bild σήμερα το μεσημέρι διαπίστωσε ότι το γερμανικό κανάλι ZDF (στο οποίο προβάλλεται η σατιρική εκπομπή) θα ανακοινώσει ότι η ιστορία με τη μονταρισμένη χειρονομία είναι ψεύτικη και έγινε για τις ανάγκες της σάτιρας. Στην πραγματικότητα θα το αποκάλυπτε ο ίδιος ο παρουσιαστής σήμερα το βράδυ αλλά το κανάλι αποφάσισε να το κάνει νωρίτερα».

Διαβάστε επίσης:

“Πώς κάναμε μοντάζ στη χειρονομία Βαρουφάκη” – ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ

Βαρουφάκης: Θα ζητήσουν συγγνώμη;

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ