Το Χαλέπι απειλείται με λιμοκτονία

Ο ανθρωπιστικός διάδρομος μεταξύ της Τουρκίας και του Χαλεπιού, στη βόρεια Συρία, έχει κλείσει καθώς οι δυνάμεις του Σύρου προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ επιδιώκουν να επιβάλουν μια πολιορκία που θα οδηγήσει σε λιμοκτονία την πόλη αυτή.

Σ’ αυτή την προειδοποίηση προέβη την Πέμπτη (4/2) ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη λήξη της διάσκεψης των δωρητών για τη Συρία στο Λονδίνο.

Ταυτόχρονα, ο Νταβούτογλου υποστήριξε ότι οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος προσπαθούν να κάνουν στο Χαλέπι τα ίδια που έκαναν και στην πολιορκημένη πόλη Μαντάγια, όπου δεκάδες άνθρωποι πέθαναν από την πείνα.

«Αυτός ο ανθρωπιστικός διάδρομος βρίσκεται πλέον υπό την εισβολή αυτών των ξένων μαχητών και των δυνάμεων του καθεστώτος, με τη στήριξη των ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών, αυτό που θέλουν να κάνουν σήμερα στο Χαλέπι είναι ακριβώς αυτό που έκαναν πριν στη Μαντάγια, μια πολιορκία λιμοκτονίας», είπε επίσης ο Τούρκος Πρωθυπουργός, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι όποιο και αν είναι το κόστος, η “πόρτα” της Τουρκίας θα παραμείνει ανοιχτή σε όλους τους Σύρους.

Η Τουρκία φιλοξενεί ήδη περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες και δεκάδες χιλιάδες άλλοι βρίσκονται καθ’ οδό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Νταβούτογλου: Ραντάρ της Τουρκίας και του ΝΑΤΟ κατέγραψαν τη ρωσική παραβίαση

Ρωσοτουρκική κρίση – Η Άγκυρα κατηγορεί τη Μόσχα για εγκλήματα

Εγκρίθηκαν τα 3 δισ. ευρώ προς την Τουρκία για το προσφυγικό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ