Το Βατικανό αποσχημάτισε ιερέα που κατηγορείται για παιδεραστία

Το Βατικανό αποσχημάτισε ιερέα που κατηγορείται για παιδεραστία

 

Οι αρχές της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας διέταξαν έναν αρχιεπίσκοπο από την Πολωνία, που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στη Δομινικανή Δημοκρατία, να αποσχηματιστεί, ενώ εκκρεμούν εις βάρος του επιπλέον ποινικές διαδικασίες, όπως ανακοίνωσε το Βατικανό σήμερα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Εκκλησίασμα για το Δόγμα της Πίστης, η πειθαρχική επιτροπή του Βατικανού, αποφάσισε ότι ο Γιόζεφ Βεσολόφσκι, 65 ετών, ένας πρώην μόνιμος απεσταλμένος εκπρόσωπος του Πάπα στο έθνος της Καραϊβικής δεν πληροί πλέον τα κριτήρια για να εκτελεί καθήκοντα ιερέα.

«Η πρωτοβάθμια απόφαση της κανονικής διαδικασίας εναντίον του πρώην αποστολικού νούντσιου της Δομινικανής Δημοκρατίας, Γιόζεφ Βεσολόφσκι, ολοκληρώθηκε πρόσφατα από το Εκκλησίασμα για το Δόγμα της Πίστης με την καταδίκη του σε απαλλαγή από τα καθήκοντά του ως κληρικού» αναφέρεται σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε το Βατικανό.

Ο κατηγορούμενος έχει δύο μήνες για να ασκήσει έφεση στην απόφαση.

Μέχρι τότε «όλες οι ενέργειες που είναι σύμμετρες με τη βαρύτητα της υπόθεσης» θα ληφθούν εναντίον του αρχιεπισκόπου, σημείωσε το Βατικανό, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο της σύλληψης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ