Το «τελευταίο ταξίδι» του Costa Concordia

Το «τελευταίο ταξίδι» του Costa Concordia

Το τελευταίο ταξίδι του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia πρόκειται να ξεκινήσει στις 13:00 και να ολοκληρωθεί σε τέσσερις ημέρες στο λιμάνι της Γένοβας, όπου και θα διαλυθεί, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το κρουαζιερόπλοιο πρόκειται να συνοδεύσουν από το νησί Τζίλιο στην Γένοβα 14 πλοία. Θα προσεγγίσουν το νησί της Κορσικής και στη συνέχεια θα καταλήξουν στο λιμάνι της Γένοβας, πρωτεύουσας της Λιγουρίας.

Oι ιταλικές αρχές διαβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κίνδυνος μόλυνσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Ωστόσο ένα γαλλικό πολεμικό πλοίο πρόκειται να παρακολουθήσει εξ αποστάσεως από την Κορσική αυτόν τον τετραήμερο πλου.

Παράλληλα και ιταλικές οργανώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, ζητούν την τήρηση των υψηλότερων δυνατών κανόνων ασφαλείας, με στόχο την προστασία των θαλάσσιων υδάτων.

Στο εσωτερικό του κρουαζιερόπλοιου υπάρχουν ακόμη περίπου 100 τόνοι καυσίμων, που αποτελούν και την μεγαλύτερη αιτία ανησυχίας.

Στο μεταξύ, τα μέσα ενημέρωσης στην Ρώμη τονίζουν ότι μετά την κρίσιμη φάση της «ανάδυσης» μέρους του πλοίου από την θαλάσσια περιοχή του νησιού Τζίλιο, τις περασμένες εβδομάδες, το ταξίδι αυτό προς την Γένοβα είναι εξίσου κρίσιμο, διότι υπάρχει θεωρητικά ακόμη ο κίνδυνος να «κοπεί στα δυο» το κρουαζιερόπλοιο.

«Θα θριαμβολογήσουμε και θα γιορτάσουμε μόνον όταν φθάσουμε στην Γένοβα, αλλά μετά θα πρέπει να πέσει οριστικά η αυλαία», δήλωσε πριν από λίγο ο υπεύθυνος της ιταλικής πολιτικής προστασίας, Φράνκο Γκαμπριέλι. Στο νησί του Τζίλιο, για να παρακολουθήσει τις όλες διαδικασίες του «τελευταίου ταξιδιού» του Concordia, έφτασε πριν λίγο και ο Ιταλός υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γκρατσιάνο Ντελρίο.

Κατά το τραγικό ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου αυτού της εταιρείας Costa Crociere, στις 13 Ιανουαρίου του 2012, έχασαν την ζωή τους 27 επιβάτες και 5 μέλη του πληρώματος.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Στα χέρια Βρετανών ειδικών τα μαύρα κουτιά του Boeing

Προς Ολλανδία το αεροπλάνο με τις πρώτες σορούς

Μισθολογικές αυξήσεις ζητά η Bundesbank

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ