Το «λάθος» τραγούδι του γερμανικού ΥΠΟΙΚ μετά την παραίτηση Τρας – Ζήτησε συγγνώμη για το… φάλτσο tweet

Η διεθνής διπλωματία, η βρετανική πολιτική και η αμερικανική ραπ μπορεί να είναι ένας κακός συνδυασμός. Αυτό έμαθε το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας αφού ανήρτησε στο Twitter έναν σύνδεσμο με ένα βίντεο του μουσικού συγκροτήματος Public Enemy ως αντίδραση στην είδηση της παραίτησης της πρωθυπουργού της Βρετανίας Λιζ Τρας.

Το γερμανικό υπουργείο επέρριψε την ευθύνη σε «ανθρώπινο λάθος» για το περιστατικό. Ένα tweet του BBC για την παραίτηση της Βρετανίδας πρωθυπουργού Λιζ Τρας  χθες Πέμπτη απέσπασε απάντηση από το γερμανικό υπουργείο με ένα σύνδεσμο στο βίντεο για το τραγούδι «Can’t Truss It» των Public Enemy.

Το γερμανικό υπουργείο ανακοίνωσε ότι λαμβάνονται μέτρα για να διασφαλιστεί ότι τέτοια λάθη δεν θα συμβούν στο μέλλον. Έγραψε στο twitter για να διευκρινίσει ότι το βίντεο που κοινοποιήθηκε δεν ήταν επίσημη πολιτική του υπουργείου.

Το τραγούδι του 1991 μιλά για το δουλεμπόριο που έφερε το μεγαλύτερο μέρος του αφροαμερικανικού πληθυσμού στα εδάφη των ΗΠΑ και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι έγχρωμοι στις ΗΠΑ τη σύγχρονη εποχή.

Η Τρας παραιτήθηκε χθες Πέμπτη μετά από 45 μέρες στην εξουσία, κυρίως επειδή οι προτάσεις της για την οικονομία της χώρας προκάλεσαν εκτεταμένες ανησυχίες και ταρακούνησαν τις βρετανικές χρηματαγορές.

Το tweet του γερμανικού υπουργείου διεγράφη, αλλά πρόλαβε να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Πολλοί ήταν εκείνοι που υπέθεσαν ότι ένας υπάλληλος του υπουργείου χρησιμοποίησε κατά λάθος τον επίσημο λογαριασμό για να αναρτήσει το tweet αντί για έναν ιδιωτικό λογαριασμό.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ