Νέες απειλές Ερντογάν: «Έχουμε τον πύραυλο Tayfun – Κάπου παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον»

Νέες απειλές προς πάσα κατεύθυνση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στον βαλλιστικό πύραυλο Tayfun κάνοντας λόγο για πως η Τουρκία δυναμώνει στον αμυντικό τομέα με συστήματα αεράμυνας, πυραύλους, τεθωρακισμένα οχήματα και πολλά άλλα τεχνολογικά εργαλεία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Hurriyet, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε: «Nαυπηγούμε και το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων, στο οποίο θα προσγειώνονται τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Γινόμαστε πιο ισχυροί με τα αντιαεροπορικά μας συστήματα, με τα πυραυλικά μας συστήματα, με τα τεθωρακισμένα μας συστήματα και με άλλα τεχνολογικά εργαλεία. Τώρα πια έχουμε και τον Τayfun. Αυτά είναι σημάδια σε κάποια μέρη, που τα παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον. Τώρα, στόχος μας είναι να τα προχωρήσουμε περισσότερο στην επόμενη φάση».

Μάλιστα, όπως ανέφερε με νόημα, «προσπαθούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας σύμπαν, αντί να συμμετέχουμε σε κάποιο εικονικό σύμπαν, που άλλοι θέλουν να μας επιβάλλουν».

Σύμφωνα και με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, Anadolu, ο Ερντογάν επανέλαβε ότι η Τουρκία δυναμώνει στον αμυντικό τομέα με συστήματα αεράμυνας, πυραύλους, τεθωρακισμένα οχήματα και πολλά άλλα τεχνολογικά εργαλεία.

«Έχουμε δώσει παράδειγμα στον κόσμο με το θάρρος και την αποφασιστικότητά μας, καθώς και με την καινοτομία και την παραγωγικότητά μας», όπως είπε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ