Το Ισραήλ θα κόψει το κεφάλι του φιδιού – Αυστηρή προειδοποίηση του Ισραηλινού υπουργού Οικονομίας στο Ιράν

To Ισραήλ θα κόψει “το κεφάλι του φιδιού” εξαπολύοντας στρατιωτική επίθεση κατά του Ιράν, εάν η υποστηριζόμενη από την Τεχεράνη τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ συμμετάσχει στον πόλεμο, δήλωσε σε συνέντευξή του στην Mail on Sunday, ο Nir Barkat, υπουργός Οικονομίας του Ισραήλ.

O ίδιος προειδοποίησε ότι οι Αγιατολάχ του Ιράν θα “εξαφανιστούν από προσώπου γης” εάν η Χεζμπολάχ, η τρομοκρατική ομάδα που εδρεύει στο Λίβανο, επιτεθεί στο Ισραήλ.
Τα εμπρηστικά του σχόλια εγείρουν το σοβαρό φάσμα μιας ταχέως κλιμακούμενης περιφερειακής σύγκρουσης. Δεκάδες χιλιάδες ισραηλινοί στρατιώτες βρίσκονται στα σύνορα της περιοχής, όπου η Χαμάς – η οποία υποστηρίζεται επίσης από το Ιράν – κρατά περίπου 200 ομήρους που είχαν συνελήφθησαν κατά την τρομοκρατική επίθεση της οργάνωσης στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Σε μια ευθεία απειλή για να αποτρέψει την Τεχεράνη από περαιτέρω παρέμβαση, ο Barkat προειδοποίησε ότι το Ισραήλ όχι μόνο θα “εξοντώσει τη Χεζμπολάχ”, αν εκτιμήσει ότι η τρομοκρατική ομάδα ανοίγει “βόρειο μέτωπο”, αλλά “θα βάλουμε πραγματικά στο στόχαστρο το Ιράν”.

‘Το σχέδιο του Ιράν είναι να επιτεθεί στο Ισραήλ σε όλα τα μέτωπα. Αν διαπιστώσουμε ότι σκοπεύουν να στοχεύσουν το Ισραήλ, δεν θα ανταποδώσουμε μόνο σε αυτά τα μέτωπα, αλλά θα πάμε στο κεφάλι του φιδιού, που είναι το Ιράν. Οι Αγιατολάχ στο Ιράν δεν πρόκειται να κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια, θα φροντίσουμε να πληρώσουν βαρύ τίμημα αν, Θεός φυλάξοι, ανοίξουν το βόρειο μέτωπο.  Ο Λίβανος και η Χεζμπολάχ θα πληρώσουν βαρύ τίμημα, παρόμοιο με αυτό που θα πληρώσει η Χαμάς. Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Το πολύ σαφές μήνυμα είναι ότι θα κυνηγήσουμε και τους επικεφαλής του Ιράν. Πότε θα το κάνουμε αυτό; Όταν το αποφασίσουμε.

‘Το Ισραήλ έχει ένα πολύ σαφές μήνυμα προς τους εχθρούς μας. Τους λέμε, κοιτάξτε τι συμβαίνει στη Γάζα – θα έχετε την ίδια μεταχείριση αν μας επιτεθείτε. Θα σας εξαφανίσουμε από προσώπου γης”, είπε ο Barkat.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ