Το φοβερό σκίτσο του Economist για τον ρόλο του Ερντογάν στο Κυπριακό – ΦΩΤΟ

Τον καθοριστικό ρόλο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό επισημαίνει σε άρθρο του το βρετανικό περιοδικό «Economist» στην ηλεκτρονική του έκδοση, υπό τον τίτλο «Η Κύπρος μπορεί να επανενωθεί, εάν ο Πρόεδρος της Τουρκίας το επιτρέψει».  

Το άρθρο συνοδεύεται από σκίτσο, που απεικονίζει τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί σε ένα ταλαιπωρημένο καράβι στο σχήμα της Κύπρου και με σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας, να παλεύουν με τη φουρτουνιασμένη θάλασσα, ενώ από τα κύματα προβάλλει το πρόσωπο του Ερντογάν.

Δείτε το σκίτσο του Economist:

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι η διαίρεση της Κύπρου δεν επιτρέπει στο νησί να γίνει πλουσιότερο, εμποδίζει την επιστροφή των προσφύγων, προκαλεί αμηχανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δημιουργεί προβλήματα στη συνεργασία της Ένωσης με το ΝΑΤΟ, αλλά και με την Τουρκία.  

Σχολιάζεται δε ότι εάν οι δύο ηγέτες της Κύπρου αφήνονταν μόνοι, ίσως να υπήρχε μέχρι τώρα συμφωνία, ωστόσο η Κύπρος εδώ και καιρό «είναι πιόνι στα παιχνίδια άλλων». Σήμερα, δυστυχώς, η τύχη του νησιού βρίσκεται «σε μεγάλο βαθμό στα χέρια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του αυταρχικού Προέδρου της Τουρκίας», επισημαίνεται στο άρθρο.  

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διαβάστε επίσης:

Ερντογάν: Επιθυμία μου είναι να συναντηθώ σύντομα με τον Τραμπ

Ακιντζί: Υποχρέωση της Ελλάδας να δημιουργήσει έδαφος για λύση στο Κυπριακό

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.