Το ακροδεξιό κόμμα της Σλοβακίας ζητά δημοψήφισμα

Το ακροδεξιό Λαϊκό Κόμμα της Σλοβακίας ανακοίνωσε σήμερα ότι υποβάλλει για υπογραφές μια αίτηση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος... ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Το ακροδεξιό Λαϊκό Κόμμα της Σλοβακίας ανακοίνωσε σήμερα ότι υποβάλλει για υπογραφές μια αίτηση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ, μετά την ψήφο της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ένωση.

Ο σλοβακικός νόμος απαιτεί η αίτηση να συγκεντρώσει 350.000 υπογραφές σ’ αυτή τη χώρα των 5,4 εκατ. κατοίκων για να διεξαχθεί δημοψήφισμα. Τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων είναι νομικά δεσμευτικά.

“Οι πολίτες της Μεγάλης Βρετανίας αποφάσισαν να αρνηθούν τις προσταγές από τις Βρυξέλλες. Είναι καιρός για τη Σλοβακία να εγκαταλείψει κι αυτή τον βυθιζόμενο Ευρωπαϊκό ‘Τιτανικό'”, αναφέρει στον ισότοπό του το ακροδεξιό κόμμα.

Πηγή: AΠΕ

 

Δείτε επίσης:

Ερό: Eπείγει πολύ να διοριστεί ένας νέος Bρετανός πρωθυπουργός

Ένα εκατομμύριο Βρετανοί ζητούν να διεξαχθεί νέο δημοψήφισμα

Μοσκοβισί: Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit να ξεκινήσουν άμεσα

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.