Τι ειπώθηκε στη μυστική συνάντηση Τόμσεν-Σόιμπλε

Για μια μυστική συνάντηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον Πολ Τόμσεν που καθόρισε τις εξελίξεις στην Ελλάδα κάνει λόγο το «Βήμα».

Το ραντεβού έγινε λίγο μετά τη συνάντηση που είχε ο τότε Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με την Άνγκελα Μέρκελ τον περασμένο Σεπτέμβριο στην οποία, ο Πρωθυπουργός είχε ζητήσει να «χαλαρώσουν» οι όροι της πέμπτης αξιολόγησης προκειμένου να επιταχυνθεί η έξοδος από το Μνημόνιο και να οπλιστεί η τότε κυβέρνηση με επιχειρήματα κατά του επερχόμενου Αλέξη Τσίπρα.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί και δείπνο Σόιμπλε – Σαμαρά στο οποίο ο Γερμανός υπουργός δεν άφησε πολλά περιθώρια για πρόωρη έξοδο από το μνημόνιο, αναγκάζοντας τον Έλληνα Πρωθυπουργό να προστρέξει στην Καγκελάριο.

Στο ραντεβού Σόιμπλε-Τόμσεν (αμφότεροι είχαν πλήρη εικόνα για την ελληνική οικονομία) το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο γερμανός υπουργός ήταν κάθετος: καμία διευκόλυνση καθώς θα κατέληγε εν τέλει όπλο στα χέρια του επερχόμενου Τσίπρα αφήνοντάς του περισσότερα περιθώρια κινήσεων.

Η γραμμή αυτή πέρασε και μάλιστα, όπως αναφέρει το “Βήμα”, διαμηνύθηκε στον Αλέξη Τσίπρα η φράση «θα σας γδάρουν σαν λαγούς και θα ανεμίζουν τα τομάρια σας στους Podemos».

Πηγή: Βήμα

 

Δείτε επίσης:

Economist: Πάλι εκλογές στην Ελλάδα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ