Θρίλερ στον Κόλπο του Ομάν: BINTEO από τη στιγμή που οι Ιρανοί επιχειρούν να καταλάβουν το ελληνόκτητο τάνκερ

Ένα βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ αποτρέπει την κατάληψη ελληνόκτητου τάνκερ από Ιρανούς στον Κόλπο του Ομάν, έδωσε στην δημοσιότητα ο 5ος Στόλος των ΗΠΑ. Νωρίτερα οι Ιρανοί είχαν προσπαθήσει να καταλάβουν ακόμη ένα δεξαμενόπλοιο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Κεντρικής Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων του 5ου στόλου, οι Ιρανοί άνοιξαν πυρ σε ένα από τα περιστατικά κοντά στις ακτές του Ομάν, με τις δύο επιθέσεις να λαμβάνουν χώρα σε διεθνή ύδατα. «Πλοιάριο του ιρανικού Πολεμικού Ναυτικού εκτόξευσε πυρά κατά τη δεύτερη απόπειρα σύλληψης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του 5ου Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, Τίμοθι Χόκινς.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο:

Σύμφωνα με το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, στη 01:00 τοπική ώρα, ένα ιρανικό πολεμικό πλοίο πλησίασε το πετρελαιοφόρο TRF Moss με σημαία των Νήσων Μάρσαλ σε διεθνή ύδατα στον Κόλπο του Ομάν. Το ιρανικό σκάφος αποχώρησε όταν το αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων πυραύλων USS McFaul (DDG 74) των ΗΠΑ έφτασε στο σημείο. Επιπλέον, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ανέπτυξε μέσα επιτήρησης, συμπεριλαμβανομένων των αεροσκαφών θαλάσσιας περιπολίας MQ-9 Reaper και P-8 Poseidon.

Περίπου τρεις ώρες αργότερα, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ έλαβε κλήση έκτακτης ανάγκης από το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο Richmond Voyager με σημαία των νήσων Μπαχάμες, ενώ το πλοίο βρισκόταν σε απόσταση μεγαλύτερη των 20 μιλίων από την ακτή του Μουσκάτ, στο Ομάν, και διέσχιζε διεθνή ύδατα προς την Αραβική Θάλασσα. Ένα άλλο σκάφος του ιρανικού πολεμικού ναυτικού είχε κλείσει σε απόσταση ενός μιλίου από το Richmond Voyager, ενώ χαιρετούσε το εμπορικό τάνκερ να σταματήσει.

Το USS McFaul κατεύθυνε με μέγιστη ταχύτητα προς το Richmond Voyager καθώς το εμπορικό τάνκερ συνέχιζε τη πορεία του. Πριν από την άφιξη του USS McFau στη σκηνή, το ιρανικό προσωπικό εκτόξευσε πολλές, μεγάλες ριπές τόσο από φορητά όπλα όσο και από όπλα που εξυπηρετούσαν το πλήρωμα. Από τους πυροβολισμούς δεν υπήρξαν θύματα και το Richmond Voyager δεν υπέστη σημαντικές ζημιές. Αρκετές σφαίρες έπληξαν το κύτος του πλοίου κοντά σε χώρους διαβίωσης του πληρώματος. Το σκάφος του ιρανικού πολεμικού ναυτικού αναχώρησε όταν έφτασε το USS McFaul.

Δείτε φωτογραφίες:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ