Τέξας: Φρίκη με το “φορτηγό του θανάτου” – 46 μετανάστες νεκροί – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Φρίκη προκαλεί η είδηση ότι 46 μετανάστες βρέθηκαν νεκροί τη Δευτέρα μέσα σε φορτηγό στο Τέξας. Το φορτηγό εγκαταλείφθηκε σε μια απομακρυσμένη περιοχή κοντά σε σιδηροδρομικές γραμμές.

Τα θύματα ανακαλύφθηκαν μέσα στο 18τροχο στην οδό Quintana στο Σαν Αντόνιο λίγο πριν τις 6 μ.μ. τοπική ώρα, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Σαν Αντόνιο Γουίλιαμ ΜακΜάνους.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι 16 επιζώντες – συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων ανήλικων – μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε νοσοκομεία της περιοχής με θερμοπληξία και αφυδάτωση.

Όλα τα θύματα πιστεύεται ότι ήταν μετανάστες χωρίς έγγραφα που πέρασαν παράνομα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τους New York Times.

«Η κατάσταση των μεταναστών που αναζητούν καταφύγιο είναι πάντα μια ανθρωπιστική κρίση, αλλά απόψε έχουμε να κάνουμε με μια φρικτή ανθρώπινη τραγωδία», δήλωσε ο δήμαρχος του Σαν Αντόνιο Ρον Νίρενμπεργκ.

Η κραυγή και οι πρώτες εικόνες από το εσωτερικό του φορτηγού

Ένας εργαζόμενος κοντά στο σημείο που ήταν το φορτηγό, άκουσε μια κραυγή για βοήθεια και βρήκε το τρέιλερ του φορτηγού με τις πόρτες μερικώς ανοιχτές. Είδε τα πτώματα μέσα και αμέσως σήμανε συναγερμός.

Οι πρώτοι διασώστες βρήκαν ένα πτώμα έξω από το φορτηγό και δεκάδες άλλα μέσα.

Φορτηγό Τέξας

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής (σ.σ. η οποία διαχειρίζεται επίσης τα ασθενοφόρα των κέντρων άμεσης βοήθειας σε πολλά αστικά κέντρα των ΗΠΑ) αφηγήθηκε πως οι ασθενείς που διακομίστηκαν σε νοσοκομεία έκαιγαν, είχαν υποστεί θερμοπληξία και είχαν εμφανή εξάντληση. Μέσα στο ρυμουλκό του φορτηγού, υπογράμμισε, δεν υπήρχε η παραμικρή ένδειξη πως είχαν στη διάθεσή τους νερό.

Η θερμοκρασία στο Σαν Αντόνιο έφθανε χθες τους 39,4° Κελσίου. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος, οι άνδρες του βρέθηκαν μπροστά σ’ έναν σωρό πτώματα.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Σαν Αντόνιο Ουίλιαμ ΜακΜάνους έκανε λόγο για το χειρότερο συμβάν του είδους στην ιστορία της πόλης. Ανακοίνωσε πως τρία άτομα έχουν συλληφθεί και διευκρίνισε πως η έρευνα για το τραγικό συμβάν θα διενεργηθεί από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Ο Mεξικανός υπουργός Εξωτερικών Μαρσέλο Εμπράρδ, αναφερόμενος από την πλευρά του μέσω Twitter «στην τραγωδία στο Τέξας», τόνισε πως ο γενικός πρόξενος του Μεξικού στο Σαν Αντόνιο επρόκειτο να μεταβεί στο σημείο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μεξικανικής διπλωματίας, ανάμεσα στους μετανάστες που έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία του Τέξας είναι δύο πολίτες της Γουατεμάλας.

Τον Ιούλιο του 2017, δέκα μετανάστες είχαν επίσης βρεθεί νεκροί μέσα σε ρυμουλκό φορτηγού που βρέθηκε από την αστυνομία του Σαν Αντόνιο σε χώρο στάθμευσης σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Wal-Mart. Ο οδηγός του φορτηγού, ο Τζέιμς Μάθιου Μπράντλι Τζούνιορ, καταδικάστηκε το 2018 να εκτίσει ισόβια κάθειρξη για τον ρόλο του στη διακίνηση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ