Ταύτιση απόψεων Ολάντ-Χριστόφια

 Τα βρήκαν Ολάντ-Χριστόφιας

Για ”πλήρη ταύτιση απόψεων Λευκωσίας-Παρισίων”, έκανε λόγο ο Φρανσουά Ολάντ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Δημήτρη Χριστόφια, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του.

Στο ίδιο κλίμα και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος, σύμφωνα με το γραφείου Τύπου του, εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη της Κύπρου ”για ανιδιοτελή και συνεχή στήριξη που προσφέρει  Γαλλία μέσα από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, στηρίζοντας τις προσπάθειες για επανένωση της Κύπρου, απαλλαγή από τον εποικισμό και δημιουργία συνθηκών ειρήνης μεταξύ Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων”.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας τόνισε την ανάγκη να ”ξεπεραστεί η οικονομική κρίση και να επανέλθει η ανάπτυξη”.

Επισήμανε παράλληλα ότι η Κυπριακή Προεδρία της Ε.Ε. ασκείται σε πολύ δύσκολες συνθήκες, ”επειδή είναι δύσκολο να συμβιβάσει θέσεις κρατών-μελών για το δημοσιονομικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το οποίο επείγει να συμφωνηθεί”.

Σε ότι αφορά το θέμα των υδρογονανθράκων, ο πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε ότι ”το μόνο που μπορεί να πει, είναι να ευχηθεί επιτυχία στις γαλλικές εταιρείες που διαγωνίζονται στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου αδειοδότησης”.

 

Διαβάστε επίσης:

 Ολάντ:Όχι σκληροί όροι στην Κύπρο

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ