Συρία: Συνελήφθη στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους

Αμερικανοί στρατιώτες και μέλη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) συνέλαβαν ένα ηγετικό στέλεχος της τζιχαντιστικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» σε καταδρομική επιχείρηση με ελικόπτερα που έγινε το Σάββατο στην ανατολική Συρία, ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση που είναι αρμόδια για τη Μέση Ανατολή (USCENTCOM).

Συρία: Νεκρός ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους μετά από αμερικανική επιχείρηση

Ο συλληφθείς, που κατονομάζεται ως Μπατάρ, «συμμετείχε στον σχεδιασμό επιθέσεων εναντίον κέντρων κράτησης και στην κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Μετά την ήττα του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία το 2019, εκατοντάδες αμερικανοί στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, εξακολουθούν να επιχειρούν μαζί με τους μαχητές των SDF (στην πλειονότητά τους Κούρδοι) στοχεύοντας μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Ιράκ: Επίθεση του Ισλαμικού Κράτους κοντά στο Κιρκούκ – Εννέα αστυνομικοί νεκροί

Κανένας άμαχος ή μέλος των αμερικανικών δυνάμεων δεν σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε στη χθεσινή επιχείρηση, υπογραμμίζει η USCENTCOM.

Τέσσερις Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης σε επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία, κατά την οποία σκοτώθηκε ο Χάμζα αλ Χόμσι, που φέρεται επίσης να ήταν ηγετικό στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

ΗΠΑ: 19χρονος που επιτέθηκε με ματσέτα σε 3 αστυνομικούς στη Ν. Υόρκη φέρεται να συνδέεται με τον ισλαμικό εξτρεμισμό

Αφότου έπεσε το τελευταίο προπύργιο της τζιχαντιστικής οργάνωσης στην περιοχή, οι εναπομείναντες μαχητές της κατέφυγαν στην έρημο της ανατολικής Συρίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ