Ιράκ: Επίθεση του Ισλαμικού Κράτους κοντά στο Κιρκούκ – Εννέα αστυνομικοί νεκροί

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε στο Ιράκ, την ευθύνη για τον θάνατο τουλάχιστον εννέα ομοσπονδιακών αστυνομικών, σήμερα,  σε μια βομβιστική επίθεση εναντίον της αυτοκινητοπομπής τους, κοντά στην πόλη Κιρκούκ, ανέφερε η τζιχαντιστική οργάνωση στο Telegram.

Μενέντεζ κατά Τουρκίας για τις επιθέσεις σε Ιράκ και Συρία – «Αυτές δεν είναι ενέργειες συμμάχου»

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο χωριό Σάφρα, περίπου 30 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Κιρκούκ, στην περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν, δήλωσαν στο Reuters δύο πηγές ασφαλείας, προσθέτοντας ότι άλλοι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν σοβαρά.

Η επίθεση έγινε σήμερα το πρωί, στο Βόρειο Ιράκ και από την αρχή αποδόθηκε σε τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ). Οι τζιχαντιστές έπληξαν το όχημα που μετέφερε  τους αστυνομικούς, δήλωσαν δύο πηγές από τις αστυνομικές δυνάμεις στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι ΗΠΑ δεν υποστηρίζουν τις επιδρομές της Τουρκίας σε Συρία και Ιράκ

Μετά την έκρηξη βόμβας, ακολούθησε «άμεση επίθεση με ελαφρύ οπλισμό», κοντά στο χωριό Χαλάλ αλ-Ματάρ, έξω από το Κιρκούκ, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματικός της ομοσπονδιακής αστυνομίας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, αποδίδοντας και αυτός αμέσως την ενέδρα στο Ισλαμικό Κράτος.  «Ένας επιτιθέμενος σκοτώθηκε και αναζητούμε τους υπόλοιπους», δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι δύο ακόμα αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Στη Βαγδάτη, το πρωί, αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών επιβεβαίωσε την επίθεση, κάνοντας λόγο για επτά νεκρούς μεταξύ των αστυνομικών, συμπεριλαμβανομένου ενός αξιωματικού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ