Συρία: Νεκρός ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους μετά από αμερικανική επιχείρηση

Ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία σκοτώθηκε και τέσσερις Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν σε επιδρομή που έγινε με αμερικανικά ελικόπτερα, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, που τελεί υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών ανταρτών, σύμφωνα με ανακοίνωση που έκανε σήμερα Παρασκευή η Αμερικανική Κεντρική Διοίκηση.

Η ανακοίνωση της CENTCOM ανέφερε ότι η επιχείρηση έγινε την προηγούμενη ημέρα. (Πέμπτη) και είχε στόχο έναν «ανώτερο ηγέτη» που ονομάζεται Hamza al-Homsi, ο οποίος επέβλεπε το δίκτυο της οργάνωσης στην ανατολική Συρία και ο οποίος εξουδετερώθηκε.

Τέσσερα μέλη του προσωπικού των ΗΠΑ και ένας σκύλος που εργαζόταν με τη μονάδα τραυματίστηκαν, αλλά όλοι ήταν σε σταθερή κατάσταση, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, συνταγματάρχης Τζο Μπουτσίνο.
Ο ίδιος είπε ότι η επιδρομή πραγματοποιήθηκε από κοινού με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, την συμμαχία της οποίας ηγούνται οι Κούρδοι της Συρίας και που διεξάγει μια πολυετή πλέον εκστρατεία κατά του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Κανένας μαχητής των ΣΔΔ ή άμαχος δεν τραυματίστηκε στην επιδρομή, είπε. Ο Αμερικανός συνταγματάρχης αποκάλυψε επίσης ότι έγινε ακόμα μια επιχείρηση, ξεχωριστή, κατά την οποία εξουδετερώθηκε ο επικεφαλής ενός πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους που αναλάμβανε δολοφονίες. Αρνήθηκε να μπει σε λεπτομέρειες για την επιχείρηση αυτή.

 

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα έγινε ακόμα μία επιχείρηση των αμερικανικών δυνάμεων και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων κατά τη διάρκεια της οποίας εξουδετερώθηκε ο αξιωματούχος του Ισλαμικού Κράτους Ibrahim Al Qahtani, ο οποίος σχεδίαζε να βοηθήσει κρατούμενους της οργάνωσης να δραπετεύσουν από τα κέντρα κράτησης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ