Συρία- Πέρασμα “κλειδί” κατέλαβαν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους

Μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος προήλασαν έναντι αντίπαλων ομάδων εξεγερμένων στη Συρία, καταλαμβάνοντας περιοχές κοντά σε ένα συνοριακό πέρασμα με την Τουρκία και απειλώντας την οδό ανεφοδιασμού τους στην πόλη Χαλέπι, δήλωσαν μαχητές και μία οργάνωση που καταγράφει τις εξελίξεις στον πόλεμο.

Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε την πόλη Σοράν Αζάζ και δύο γειτονικά χωριά έπειτα από συγκρούσεις με μαχητές μίας συμμαχίας ανταρτών του βορρά, η οποία περιλαμβάνει τόσο υποστηριζόμενους από τη Δύση αντάρτες όσο και ισλαμιστές μαχητές.

Το Ισλαμικό Κράτος θα μπορεί τώρα να κινηθεί κατά μήκος ενός δρόμου που οδηγεί βόρεια στο πέρασμα Μπαμπ αλ-Σαλάμ ανάμεσα στη συριακή επαρχία Χαλέπι και την τουρκική επαρχία Κιλίς, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η απώλεια της πόλης είναι ένα ισχυρό πλήγμα για τους αντάρτες που ανήκουν στη λεγόμενη συμμαχία Τζαμπχάτ αλ-Σαμίγια (Μέτωπο του Λεβάντε), επειδή βρίσκεται σε μία βασική οδό ανεφοδιασμού για τη μεταφορά οπλισμού στο ανατολικό Χαλέπι, δήλωσαν δύο μαχητές.

“Η κύρια γραμμή ανεφοδιασμού ανάμεσα στην Τουρκία και στο Χαλέπι θα επηρεαστεί σοβαρά”, ανέφερε σε ηλεκτρονικό μήνυμά του ο Αμπού Μπακρ, ένας τοπικός διοικητής της συμμαχίας.

 

Διαβάστε επίσης

Οι τζιχαντιστές ανατίναξαν τις φυλακές της Παλμύρας

Ξεκίνησε η εκπαίδευση Σύρων ανταρτών σε τουρκικό έδαφος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ