Συρία και Ρωσία υπεύθυνες για τις θηριωδίες παραστρατιωτικών στο Χαλέπι αναφέρει αξιωματούχος του ΟΗΕ

«Οι κυβερνήσεις της Συρίας και της Ρωσίας είναι υπεύθυνες για όποιες και όλες τις θηριωδίες που οι νικηφόρες δυνάμεις παραστρατιωτικών ομάδων διαπράττουν τώρα στο Χαλέπι», έγραψε ο επικεφαλής της ομάδας εργασίας για την ανθρωπιστική βοήθεια του ΟΗΕ στη Συρία Γιαν Έγκελαντ.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή, ο συριακός στρατός με την στήριξη τοπικών παραστρατιωτικών ομάδων ξεκίνησε να καταλαμβάνει το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών στο ανατολικό Χαλέπι στην συνοικία Σαλαχεντίν.

«Το Χαλέπι θα απελευθερωθεί πλήρως τις επόμενες ώρες και θα ανακοινωθεί επίσημα», τόνισε η πηγή.

Κατά την εφόρμηση που πραγματοποίησε ο συριακός στρατός σε αρκετές ανταρτοκρατούμενες περιοχές τη Δευτέρα σκοτώθηκαν 60 άνθρωποι, ανάμεσα τους και άμαχοι.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι απώλειες σημειώθηκαν από πυρά και βομβαρδισμούς καθώς τα κυβερνητικά στρατεύματα κατέλαβαν τις συνοικίες Φαρντούς, Μπουστάν, αλ Κασρ και Ζιμπντίγια.

Στρατιωτική πηγή ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι ο συριακός στρατός θα ανακηρύξει ανά πάσα στιγμή την νίκη του στην μάχη για την ανακατάληψη του ανατολικού τομέα της πόλης από τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών δυνάμεων οι οποίες κατέχουν πλέον μόνο τρεις συνοικίες της πόλης.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε από το Βελιγράδι ότι οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την Συρία βρίσκονται σε αδιέξοδο, ενώ υποστήριξε ότι η προέλαση του Ισλαμικού Κράτους στην Παλμύρα ενδεχομένως να υποκινήθηκε από τον διεθνή συνασπισμό δυνάμεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ως αντιπερισπασμό για την μάχη στο Χαλέπι.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι είπε σε συνέντευξη Τύπου πως η Ρωσία τόνισε στις ΗΠΑ ότι επιθυμεί η έναρξη της εκεχειρίας, που θα επιτρέψει σε αμάχους να αποχωρήσουν από το Χαλέπι, να καθυστερήσει για αρκετές μέρες, μια πρόταση που ο Κίρμπι χαρακτήρισε «απαράδεκτη» λαμβάνοντας υπόψη τις διαρκείς επιθέσεις σε άμαχους πολίτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Μεγάλη πυρκαγιά σε μπλοκ κατοικιών στο Ντουμπάι

Σαουδική Αραβία – Συνελήφθη γυναίκα που πόζαρε με ακάλυπτο πρόσωπο στο twitter

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση στην Ιταλία – Απόψε η ορκωμοσία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ