Συρία: Εκτέλεσαν δύο Παλαιστίνιους

Συρία: Εκτέλεσαν δύο Παλαιστίνιους

Δύο Παλαιστίνιοι εκτελέστηκαν διά απαγχονισμού από τους αντάρτες στον καταυλισμό Γιαρμούκ της Δαμασκού.

Δύο Παλαιστίνιοι που ήταν ύποπτοι για συνεργασία με το συριακό καθεστώς απαγχονίστηκαν από τους αντάρτες στον καταυλισμό παλαιστινίων προσφύγων Γιαρμούκ, στη νότια Δαμασκό, ανέφερε σήμερα μια συριακή μη κυβερνητική οργάνωση.

“Αντάρτες στον καταυλισμό Γιαρμούκ εκτέλεσαν δύο άνδρες που κατηγορούνταν ότι συνεργάζονταν με το καθεστώς και το βοήθησαν να εντοπίσει στόχους που βομβάρδισε την περασμένη εβδομάδα. Κρεμάστηκαν από τα δέντρα στον καταυλισμό”, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η οργάνωση αυτή, που στηρίζεται σε ένα ευρύ δίκτυο μαχητών και ιατρικών πηγών σε όλη τη χώρα, έδωσε μια φωτογραφία η οποία δείχνει, σύμφωνα με την ίδια, τους απαγχονισμούς.

Στη φωτογραφία φαίνονται άνθρωποι που παρατηρούν δύο ανθρώπους κρεμασμένους από δύο δέντρα στο δρόμο, μπροστά από κτίρια, και ορισμένοι φωτογραφίζουν τη σκηνή.

Δεν ήταν δυνατό, ωστόσο, να επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητα της φωτογραφίας από ανεξάρτητη πηγή, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με το OSDH, απαγχονισμοί από αντάρτες ανθρώπων που θεωρούνταν ύποπτοι ότι εργάζονταν για το καθεστώς έχουν γίνει ήδη στη Χάμα και στο Χαλέπι, στο βόρειο τμήμα της χώρας, αλλά είναι η πρώτη φορά που αυτός ο τύπος εκτέλεσης ανακοινώνεται και που δίνεται στη δημοσιότητα μια φωτογραφία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ