Συρία-270 νεκροί από επίθεση τζιχαντιστών

Συρία-270 νεκροί από επίθεση τζιχαντιστών

Το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι διαθέτει στοιχεία για 270 νεκρούς οι οποίοι σκοτώθηκαν χθες Παρασκευή, όταν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (πρώην Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε) επιτέθηκαν και κατέλαβαν ένα κοίτασμα φυσικού αερίου στην περιφέρεια της πόλης Χομς, στην κεντρική Συρία. Το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε επίσης ότι η τύχη άλλων 250 ατόμων που εργάζονταν στο χώρο αυτό αλλά εξαφανίστηκαν κατά τη διάρκεια των σφοδρών μαχών παραμένει άγνωστη.

«Το κέντρο μας έχει τεκμηριωμένα στοιχεία για το θάνατο 270 ανθρώπων που σκοτώθηκαν σε μάχες ή εκτελέστηκαν από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στον τομέα του φυσικού αερίου στην περιοχή αλ- Σαέρ. Οι τζιχαντιστές έχουν υπό τον έλεγχο τους τον τομέα αυτό εξόρυξης του φυσικού αερίου » δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Η ίδια οργάνωση αρχικά είχε αναφέρει ότι οι νεκροί από τις συγκρούσεις στην περιφέρεια της πόλης Χομς ήταν τουλάχιστον 115 αλλά πλέον και σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που διαθέτει έχει αυξήσει κατά πολύ τον συνολικό αριθμό των θυμάτων.

Μεταξύ των νεκρών ήταν 11 άμαχοι, πολλά μέλη των δυνάμεων του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ καθώς και αρκετοί φύλακες και εργαζόμενοι στις ενεργειακές εγκαταστάσεις σύμφωνα πάντα με τον Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν. Ο ίδιος είπε ότι κατά τη διάρκεια επίθεσης εναντίον των δυνάμεων του καθεστώτος σκοτώθηκαν και «τουλάχιστον 40 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους». Η συριακή κυβέρνηση δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει επισήμως τον αριθμό των νεκρών αλλά υποστηρικτές του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ Άσαντ δημοσίευσαν φωτογραφίες των νεκρών και χαρακτήρισαν τις δολοφονίες ως «σφαγή».

Η κατάληψη του κοιτάσματος φυσικού αερίου αλ-Σαέρ χαρακτηρίζεται ως η πιο σημαντική επιτυχία του Ισλαμικού Κράτους στην ευρύτερη περιοχή της Συρίας από πέρυσι όταν οι τζιχαντιστές εμφανίστηκαν στη συριακή σύγκρουση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.