Συντριβή Μέι στην ψηφοφορία για το Brexit

Με συντριπτική πλειοψηφία, οι βουλευτές του βρετανικού Κοινοβουλίου απέρριψαν τη Συμφωνία Αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση που είχε προτείνει η Τερέζα Μέι.

Με βάση το τελικό αποτέλεσμα, 432 βουλευτές καταψήφισαν τη συμφωνία έναντι 202 που ψήφισαν υπέρ. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ήττα που έχει υποστεί βρετανική κυβέρνηση από το 1924.

“Το Κοινοβούλιο μίλησε, η κυβέρνηση θα ακούσει”, δήλωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας μετά την απόρριψη της συμφωνίας της με τις Βρυξέλλες για το Brexit.

Η σημερινή ψηφοφορία δεν δείχνει τίποτα σχετικά με το τΙ τελικά υποστηρίζει το κοινοβούλιο, πρόσθεσε η ίδια, τονίζοντας ότι δεν γνωρίζει εάν η Βουλή των Κοινοτήτων προτίθεται να τιμήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την αποχώρηση από την ΕΕ.

Σύμφωνα με την Τερέζα Μέι, οι Ευρωπαίοι πολίτες στη Βρετανία αξίζουν ξεκάθαρες απαντήσεις όσο το δυνατόν συντομότερα.

Πρέπει να επιβεβαιώσουμε εάν η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, υπογράμμισε η ίδια, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα βρει χρόνο για μια συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης αύριο.

Εφόσον οι βουλευτές επιβεβαιώσουν την εμπιστοσύνη τους, σύμφωνα με τη Μέι, η ίδια η Βρετανίδα πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους εταίρους.

Θέλω να αποχωρήσουμε με συντεταγμένο τρόπο, σημείωσε η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης.O ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν κατέθεσε πρόταση μομφής εναντίον της.

Νωρίτερα η πρωθυπουργός της Βρετανίας είχε απευθύνει έκκληση στους βουλευτές να στηρίξουν τη Συμφωνία Αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει εναλλακτική συμφωνία.

Ωστόσο, οι βουλευτές απέρριψαν τη Συμφωνία της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ