Συνεχείς προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για τον απεγκλωβισμό των θυμάτων

Οι προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό των θυμάτων του σεισμού που έπληξε σήμερα τα ξημερώματα, στις 03.36′ τοπική ώρα, την κεντρική Ιταλία, είναι αδιάκοπες.

Τα σωστικά συνεργεία σπεύδουν στο χωριό Αματρίτσε, στο οποίο μεγάλο μέρος των κτιρίων έχει καταρρεύσει. Η πρόσβαση στην περιοχή επιτρέπεται μόνον στα οχήματα της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής, για να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στην παροχή πρώτων βοηθειών.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, έξι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στο χωριό Ακούμολι, βόρεια της πόλης Ριέτι. Άλλοι τρεις ανασύρθηκαν νεκροί στην κεντρική περιφέρεια Μάρκε. Στο χωριό Αρκουάτα, πολίτες σκάβουν με γυμνά χέρια, στην προσπάθεια να βοηθήσουν τα μέλη των σωστικών συνεργείων να απεγκλωβίσουν έναν κάτοικο από τα συντρίμμια.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα της Ρώμης “Il Messaggero”, υπάρχει φόβος ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι πιθανότατα πολύ βαρύτερος. Στο μεταξύ, είναι ακόμη πιο δύσκολο να μπορέσει να γίνει μια συνολική εκτίμηση των καταστρεπτικών επιπτώσεων του σεισμού, λόγω του ότι έχει σημειωθεί σειρά κατολισθήσεων, με αποτέλεσμα να έχουν απομονωθεί πολλές αγροτικές περιοχές.

Πηγή: ΑΠΕ

 

Δείτε τα βίντεο:

 

 

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονιστικές εικόνες από τον ισχυρό σεισμό στην Ιταλία – 5 επιβεβαιωμένοι νεκροί – ΦΩΤΟ

Δύο επιβεβαιωμένοι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό στην Ιταλία – Πληροφορίες για άλλους 4

Δήμαρχος Αματρίτσε: Η πόλη δεν υπάρχει πια – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ