Συνεχάρη τον Λέττα ο Ρομπάι

Συνεχάρη τον Λέττα ο Ρομπάι

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι “συνεχάρη θερμά” σήμερα τον Ενρίκο Λέττα, ο οποίος ορκίσθηκε πρωθυπουργός της νέας ιταλικής κυβέρνησης συνασπισμού, ενθαρρύνοντάς τον να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις του προκατόχου του Μάριο Μόντι.

“Συγχαίρω θερμά τον πρωθυπουργό Ενρίκο Λέττα για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης. Είμαι βέβαιος ότι υπό την ηγεσία του θα δοθεί νέα ώθηση στη διασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας στην Ιταλία”, τονίζει ο Βαν Ρομπάι σε ανακοίνωσή του.

“Ο Λέττα και η κυβέρνησή του θα έχουν την πλήρη υποστήριξη των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων που έχει δρομολογήσει η Ιταλία και οι οποίες είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη, την απασχόληση και τα υγιή δημοσιονομικά”, τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Βαν Ρομπάι.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δηλώνει “ανυπόμονος να υποδεχθεί” τον Λέττα στην προσεχή ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής, στις 22 Μαΐου.

“Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει το ρόλο της Ιταλίας και τη συμβολή της στο ευρωπαϊκό εγχείρημα”, τόνισε.

Ο Βαν Ρομπάι στην ανακοίνωσή του πλέκει το εγκώμιο του προκατόχου του Λέττα και πρώην Επιτρόπου της ΕΕ Μάριο Μόντι.

“Θέλω να εκφράσω την εκτίμησή μου στον Μάριο Μόντι. Υπό την ηγεσία του η Ιταλία προχώρησε σε δύσκολες μεταρρυθμίσεις, αλλά απαραίτητες για την αποκατάσταση της τάξης στα δημοσιονομικά και για την προώθηση της ανταγωνιστικότητας. Τα σημαντικά αυτά αποτελέσματα δεν είναι μόνο προς το συμφέρον της Ιταλίας, αλλά ολόκληρης της Ευρώπης και της ευρωζώνης”, τόνισε ο Βαν Ρομπάι.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ