Συνέντευξη Τύπου για την τραγωδία στις Άλπεις

Συνέντευξη Τύπου θα δοθεί για τη συντριβή του αεροσκάφους στις Άλπεις, όπως ανακοίνωσε η Germanwings, μιας αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους θυγατρικής της Lufthansa. Σύμφωνα με την εταιρεία η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί σε ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο Κολωνίας-Βόννης στις 15:00 (τοπική ώρα, 16:00 ώρα Ελλάδας). 

Ο επικεφαλής της Germanwings, δήλωσε στην τηλεόραση πως το αεροπλάνο μετέφερε 150 ανθρώπους — 144 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα. “Βάσει των πληροφοριών που έχουμε διαθέσιμες αυτή τη στιγμή, δεν μπορούμε να πούμε αν υπάρχουν επιζώντες”, είπε ο Όλιβερ Βάγκνερ.

Ωστόσο ο γάλλος υφυπουργός Μεταφορών Αλέν Βινταλί δήλωσε πως “δεν υπάρχει ουδείς επιζών”. Σύμφωνα με τον ίδιο, το αεροπλάνο συνετρίβη σε “μια χιονισμένη περιοχή στον ορεινό όγκο του Εστρόπ, μη προσβάσιμη” από οχήματα, “πάνω από την οποία πέταξαν όμως ελικόπτερα”. Ο ίδιος διευκρίνισε πως “οι μετεωρολογικές συνθήκες δεν ήταν ιδιαίτερα κακές” τη στιγμή του δυστυχήματος και πως το αεροπλάνο δεν ήταν ιδιαίτερα παλιό.

Σύμφωνα με τη γαλλική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, το αεροπλάνο εξέπεμψε σήμα κινδύνου στις 11:47 (ώρα Ελλάδας), 52 λεπτά μετά την απογείωσή του, ενώ πετούσε στα 5.000 πόδια (ένα ύψος που δεν είναι φυσιολογικό), κοντά στη μικρή πόλη Μπαρσελονέτ, περίπου 100 χλμ. βόρεια από τις Κάννες, και στη συνέχεια εξαφανίσθηκε από τις οθόνες των ραντάρ.   

 

Διαβάστε επίσης

Germanwings: Νεκροί όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα

Οι πρώτες φωτογραφίες από την περιοχή της συντριβής

 LIVE – Συνεχής ενημέρωση για τη συντριβή του Airbus

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ