Συναγερμός στην Πολωνία: «Κατάσταση κρίσης» εξετάζει η κυβέρνηση – Δεν επιβεβαιώνει το Πεντάγωνο

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι συγκάλεσε επείγουσα συνεδρίαση κυβερνητικής επιτροπής για υποθέσεις εθνικής ασφάλειας και άμυνας, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Twitter, μετά τις πληροφορίες ότι δύο πύραυλοι έπληξαν περιοχή της Πολωνίας κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, η οποία νωρίτερα είχε δεχτεί καταιγισμό πυραυλικών επιθέσεων από την Ρωσία.

Ο εκπρόσωπος της πολωνικής κυβέρνησης Πιότρ Μιούλερ δεν επιβεβαίωσε αμέσως τις πληροφορίες για δύο νεκρούς από ρωσικούς πυραύλους, ωστόσο μίλησε για «κατάσταση κρίσης».

Kατά το Reuters, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε έκρηξη στο Przewodów , ένα χωριό στην ανατολική Πολωνία κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, δήλωσαν πυροσβέστες.  Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Πολωνίας, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν  από έκρηξη στο χωριό Przewodow, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.  Ωστόσο, το πολωνικό Radio ZET μετέδωσε ότι δύο «αδέσποτοι» πύραυλοι έπληξαν το Przewodow στην επαρχία Λούμπλι, προκαλώντας τον θάνατο δύο ανθρώπων.

Πολωνία

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS μεταδίδει την είδηση, επικαλούμενο το πολωνικό ραδιόφωνο ZET. Σύμφωνα με το TASS, λοιπόν, δύο ρουκέτες έπληξαν ξηραντήρια σιτηρών σε χωριό στην ανατολική Πολωνία, που βρίσκεται στα σύνορα με την Ουκρανία, με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ανθρώπων. Το ρωσικό πρακτορείο τονίζει ότι στις έως τώρα πληροφορίες δεν αναφέρεται η προέλευση των πυραύλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  δεδομένης της σοβαρότητας που μπορεί να έχει το θέμα, αν μια χώρα του ΝΑΤΟ έχει δεχτεί επίθεση από άλλη χώρα,  το αμερικανικό Πεντάγωνο, από την πλευρά του, δήλωσε ότι δεν είναι επί του παρόντος σε θέση να επιβεβαιώσει τις αναφορές για δύο ρωσικούς πυραύλους που κατέληξαν σε πολωνικό έδαφος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ