Συμφώνησαν για την Ουκρανία Πούτιν-Μπαν Γκι-μουν

Συμφώνησαν για την Ουκρανία Πούτιν-Μπαν Γκι-μουν

Τις εξελίξεις στην Ουκρανία, τη Συρία και την κλιματική αλλαγή συζήτησαν κατά τη συνάντησή τους στην Σαγκάη της Κίνας, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Γκι-μουν και ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου του γγ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος, η συνάντηση έγινε στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Διάσκεψης για την Αλληλεπίδραση και τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στην Ασία.

«Αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με το πώς θα αντιμετωπιστούν οι τρέχουσες προκλήσεις για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια, ιδίως στις περιπτώσεις της Ουκρανίας και της Συρίας», τόνισε ο εκπρόσωπος του γγ των Ηνωμένων Εθνών.

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι σχετικά με την Ουκρανία, ο γενικός γραμματέας και ο πρόεδρος Πούτιν συμφώνησαν ότι «η κρίση μπορεί να επιλυθεί μόνο πολιτικά και μέσω πολιτικού διαλόγου. Ο γγ σημείωσε ότι οι προσεχείς προεδρικές εκλογές είναι μια ευκαιρία να κινηθούν προς την κατεύθυνση της μακροπρόθεσμης ειρήνης και της σταθερότητας στη χώρα».

Για τη Συρία, υπογράμμισε ότι «ο γενικός γραμματέας και ο πρόεδρος Πούτιν συζήτησαν ευκαιρίες για μια από καιρό αναμενόμενη πολιτική λύση», καθώς και «την επείγουσα ανάγκη για την ανακούφιση της δεινής ανθρωπιστικής κατάστασης των εκατομμυρίων προσφύγων και των εσωτερικά εκτοπισμένων προσώπων».

Σύμφωνα με τη δήλωση του εκπροσώπου, συζητήθηκε και η επικείμενη σύνοδος κορυφής για την κλιματική αλλαγή πριν από τη φετινή έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. «Σημειώνοντας την επιτακτική ανάγκη για μια νομικά δεσμευτική συμφωνία για την κλιματική αλλαγή από το τέλος του επόμενου έτους», επεσήμανε ο εκπρόσωπος, «ο γγ επανέλαβε την πρόσκλησή του προς τους ηγέτες του κόσμου να συμμετάσχουν στη Διάσκεψη Κορυφής για το κλίμα, το Σεπτέμβριο του 2014, στη Νέα Υόρκη».

Τέλος, δήλωσε ότι «ο γγ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τον πρόεδρο Πούτιν για το σημερινό σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Ρωσία και ευχήθηκε στους τραυματίες ταχεία ανάρρωση».

 

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.