Στο Κατάρ σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα έχει συνάντηση με τον Σεΐχη Αλ Θάνι – Τα θέματα της ατζέντας

Συνάντηση με τον Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θανί, στη Ντόχα, θα έχει σήμερα (24/02) στις 10:00 το πρωί, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Στο επίκεντρο των πρωθυπουργικών επαφών στη Ντόχα θα βρεθούν η Ενέργεια, η Οικονομία, τα ζητήματα ασφαλείας, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και η διάχυση της γεωπολιτικής κρίσης στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η Ελλάδα άλλωστε έχει αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιχείρηση «Ασπίδες» με αποστολή την προστασία των εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα που δέχονται επιθέσεις από τους αντάρτες Χούθι. Η επιχείρηση έχει ιδιαίτερο ελληνικό ενδιαφέρον δεδομένου ότι το επιχειρησιακό στρατηγείο θα βρίσκεται στη Λάρισα με Έλληνα διοικητή, ενώ οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που συμμετέχουν στην επιχείρηση «Ασπίδες», πέρα από την Ελλάδα, είναι η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε την Παρασκευή στη Ντόχα ο υπουργός Επικρατείας για Εξωτερικές Υποθέσεις, Σουλτάν Μπιν Σάαντ Αλ Μουράιχι.

Παράλληλα στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Hamad» βρέθηκαν ο υφυπουργός Εξωτερικών Sultan bin Saad Al Muraikhi, ο πρέσβης του κράτους του Κατάρ στην Ελληνική Δημοκρατία Ali bin Khalfan Al Mansouri και ο πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στο κράτος του Κατάρ Ιωάννης Ιωαννίδης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων του Κατάρ.

Μιλώντας στο QNA, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Κατάρ, Ιωάννης Ιωαννίδης, δήλωσε ότι η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Ντόχα και οι συζητήσεις που θα έχει με τον Αλ-Θάνι θα δώσουν νέα ώθηση στις διμερείς σχέσεις και θα συμβάλουν στην ενίσχυση της συνεργασίας σε διάφορους τομείς.

Πρόσθεσε ότι στόχος είναι η ενίσχυση των άμεσων επενδύσεων και στις δύο χώρες, δεδομένου του ευνοϊκού περιβάλλοντος σε Ελλάδα και Κατάρ. Επεσήμανε ότι οι σημερινοί και μελλοντικοί τομείς συνεργασίας περιλαμβάνουν την ενέργεια, την ψηφιακή οικονομία, τις υποδομές, το εμπόριο και τις επενδύσεις.

Ο Ελληνας Πρέσβης δήλωσε ότι το Κατάρ και η Ελλάδα μοιράζονται κοινά συμφέροντα και αναγνωρίζουν τη σημασία του διεθνούς συστήματος που βασίζεται σε κανόνες, που έχει τις ρίζες του στο διεθνές δίκαιο και τον σεβασμό της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών, και επιθυμούν να υποστηρίξουν και προωθήσουν οτιδήποτε ενισχύει τη σταθερότητα στην περιοχή και πέρα από αυτήν.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ