Στο Ισραήλ ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ

Στο Ισραήλ ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ

 

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ αναχώρησε σήμερα για το Ισραήλ, πρώτο σταθμό σε μία περιοδεία διάρκειας μίας εβδομάδας στην περιοχή, που είναι η πρώτη αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του στην κεφαλή του Πενταγώνου.

Στη σύντομη αυτή επίσκεψη εργασίας του Χέιγκελ θα κυριαρχήσουν το θέμα της αιματηρής σύρραξης στη Συρία και το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, καθώς και οι συζητήσεις για τον καθορισμό των τελευταίων λεπτομερειών για την επισφράγιση σημαντικών εξοπλιστικών συμβολαίων, ύψους 10 δισεκ. δολαρίων, που επιδιώκουν να υπογράψουν οι ΗΠΑ με το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία.

Ο Χέιγκελ είναι ο τρίτος υψηλόβαθμος Αμερικανός υπεύθυνος που μεταβαίνει στο εβραϊκό κράτος σε έναν μήνα, προηγήθηκε στις 20 Μαρτίου ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι μόλις περαίωσε μία τριήμερη επίσκεψή του στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Κατά τη διήμερη παραμονή του στο Ισραήλ, ο Χέιγκελ θα προσπαθήσει να πείσει για το αντίθετο εκείνους που στο εβραϊκό κράτος πιστεύουν ότι είναι αρκούντως επιεικής απέναντι στο Ιράν και αρνητικός προς το ίδιο, κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά.

Επίσης θα μεταβεί στο μνημείο του Ολοκαυτώματος Γιαντ Βάσεμ και θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μόσε Γιααλόν, τον πρόεδρο Σιμόν Πέρες και τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Ο Χέιγκελ ακολούθως θα μεταβεί στην Ιορδανία, την Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ