Στην κατάμεστη αίθουσα αναμονής περίμενε ο ασθενής με MERS

Στην κατάμεστη αίθουσα αναμονής περίμενε ο ασθενής με  MERS

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ο ασθενής με MERS στις ΗΠΑ πέρασε τουλάχιστον 4 ώρες στην κατάμεστη αίθουσα αναμονής στα επείγοντα νοσοκομείου του Ορλάντο πριν ξεκινήσουν οι διαδικασίες και αντιληφθούν οι υπεύθυνοι ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε ταξιδέψει από τη Σαουδική Αραβία όπου εργάστηκε σε νοσοκομείο!

Σχεδόν οκτώ επιπλέον ώρες πέρασαν μέχρι το προσωπικό στο νοσοκομείο του Ορλάντο Dr. P. Phillips να διαπιστώσει ότι μπορεί το άτομο αυτό να έχει μολυνθεί με τον MERS (Αναπνευστικό Σύνδρομο της Μέσης Ανατολής) και να τον μεταφέρει στον θάλαμο απομόνωσης, δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος ελέγχου ασφαλείας του νοσοκομείου.

Όπως είπε ο ίδιος ο δρ Αντόνιο Κρέσπο, από χθες Τρίτη ζήτησε την αλλαγή στη διαχείριση των περιστατικών του τμήματος επειγόντων του νοσοκομείου ώστε όποιος ασθενής φθάνει εκεί με συμπτώματα γρίπης να ερωτάται αν έχει ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία ή σε άλλες χώρες με κρούσματα του MERS.

“Αυτό είναι ένα από τα μαθήματα που διδαχτήκαμε από αυτή την εμπειρία. Ναι, θα μπορούσαμε να το έχουμε ρωτήσει νωρίτερα το συγκεκριμένο…”, δήλωσε ο Κρέσπο σε συνέντευξή του στο Ρόιτερς.

Η μεγάλη διάρκεια παραμονής του ασθενούς σε δημόσιο χώρο του νοσοκομείου ενδέχεται να εξέθεσε στον ιό και άλλα μέλη του ιατρικού προσωπικού ή ασθενείς.

Αξιωματούχοι της Φλόριντα δήλωσαν χθες ότι δύο εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου στα τέλη της εβδομάδας, εμφάνισαν έκτοτε συμπτώματα γρίπης και υποβλήθηκαν σε εξετάσεις για τον MERS με τα αποτελέσματα να αναμένονται σήμερα.

Η πιθανότητα να εξαπλώνεται η ασθένεια, η οποία δεν έχει θεραπεία, προκαλεί νέα ανησυχία σχετικά με την ικανότητα των αρμόδιων αρχών παγκοσμίως να την ελέγξουν.

‘Οσο περίμενε ο ασθενής στο Ορλάντο να εξεταστεί, βρισκόταν σε ένα δωμάτιο του τμήματος επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου όπου το ιατρικό προσωπικό που τον φρόντιζε φορούσε ιατρικές μπλούζες και γάντια εξαιτίας της διάρροιας που είχε εμφανίσει εκείνος, αλλά δεν φορούσαν ειδικά γυαλιά και μάσκες στο πρόσωπο για να προστατευτούν από τον ιό, είπε ο Κρέσπο.

Αξιωματούχοι της Φλόρντα είπαν ότι παρακολουθούν την υγεία 20 εργαζομένων στο νοσοκομείο–μεταξύ των οποίων και ένα γιατρός που έχει ήδη φύγει για τον Καναδά– οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή, αναφέρεται στο δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επίσης προσπαθούν να εντοπίσουν σχεδόν 100 άτομα που ενδεχομένως να βρέθηκαν στον ίδιο χώρο με τον ασθενή σε δύο ιατρικά κέντρα του Ορλάντο τα οποία επισκέφθηκε.

 

Διαβάστε επίσης

Πρώτο κρούσμα του MERS στον Λίβανο

ΗΠΑ: Δύο γιατροί με συμπτώματα MERS

142 νεκροί από τον MERS

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ