Στη Ραμάλα ο Ομπάμα

Στη Ραμάλα ο Ομπάμα

 

Στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης βρίσκεται ο αμερικανός πρόεδρος για συνομιλίες με τον παλαιστίνιο ομόλογό του Μαχμούντ Αμπάς, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής του στο Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη.

Ο Μπαράκ Ομπάμα έφτασε με ελικόπτερο στην πόλη, όπου τον υποδέχτηκε ο κ. Αμπάς και τον συνόδευσε στο προεδρικό μέγαρο για τις συνομιλίες.

Περίπου 150 Παλαιστίνιοι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στη Ραμάλα για να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψη Ομπάμα, αλλά οι ισχυρές ασυνομικές δυνάμεις τους κράτησαν μακριά από το προεδρικό μέγαρο.

Νωρίτερα, δύο παλαιστινιακές ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας στο Σντερότ, πόλη στο νότιο Ισραήλ που είχε επισκεφθεί ο κ. Ομπάμα ως προεδρικός υποψήφιος το 2008. Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν υπήρξαν θύματα. Καμία οργάνωση δεν έχει μέχρι στιγμής αναλάβει την ευθύνη.

Χθες, ο κ. Ομπάμα είχε εκτενείς συνομιλίες με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά τις οποίες αμφότεροι επανέλαβαν τη δέσμευσή τους για τη λύση των δύο κρατών.

Προτού μεταβεί στα παλαιστινιακά εδάφη, ο αμερικανός πρόεδρος επισκέφτηκε, συνοδευόμενος από τον κ. Νετανιάχου, το Μουσείο του Ισραήλ όπου εκτίθενται τα χειρόγραφα της Νεκρής Θάλασσας, ανάμεσά τους και τα παλαιότερα γνωστά βιβλικά κείμενα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ