Στη Κούβα ο Ούγκο Τσάβες

Στη Κούβα ο Ούγκο Τσάβες

 

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, ανακοίνωσε χθες ότι θα μεταβεί εκ νέου στην Κούβα για περαιτέρω εξετάσεις, σχετικά με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, καθώς τον Ιούνιο του 2011 είχε διαγνωστεί για πρώτη φορά, ότι πάσχει από καρκίνο.

«Ζητώ από την Εθνοσυνέλευση να επιτρέψει την απουσία μου από τη χώρα, από τις 27 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, για να μεταβώ στην αδελφή Δημοκρατία της Κούβας», ανέφερε ο Τσάβες μέσω μηνύματος που ανέγνωσε στην Εθνοσυνέλευση ο πρόεδρός της, Νιοσντάντο Καμπέλο.

Στο μήνυμα δεν διευκρινίζεται η διάρκεια της παραμονής του στην Κούβα.

Ο Τσάβες είναι στην εξουσία από το 1999 και επανεξελέγη για άλλα έξι χρόνια στις 7 Οκτωβρίου. Για πρώτη φορά χειρουργήθηκε στην Κούβα για αφαίρεση καρκινικού όγκου τον Ιούνιο του 2011. Τότε βρέθηκε υπό στενή ιατρική παρακολούθηση που τον κράτησε μακριά από τη δημόσια ζωή για μήνες. Στις 26 Φεβρουαρίου του 2012 ο Ούγκο Τσάβες υποβλήθηκε σε δεύτερη χειρουργική επέμβαση στην Αβάνα και πάλι για αφαίρεση καρκινικού όγκου.

Ο 58χρονος Τσάβες δεν έχει αποκαλύψει το είδος του καρκίνου από το οποίο πάσχει ή έπασχε και σε τι διάγνωση έχουν προχωρήσει οι γιατροί, αλλά αντιθέτως έχει επανειλημμένως δηλώσει, ότι έχει θεραπευτεί πλήρως από τη ασθένεια.

Πάντως πολιτικοί αναλυτές όπως ο διευθυντής του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Datanalisis, Λουίς Βισέντε Λεόν, θεωρούν ότι η νέα μετάβαση του Τσάβες στην Κούβα φανερώνει «ότι η ασθένεια εξακολουθεί να είναι ένα καυτό θέμα» για τον πρόεδρο της Βενεζουέλας.

 

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ