Στη φυλακή παραμένει ο Φρέντι Μπελέρης – Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Κοκαβέσης

Στη φυλακή παραμένει ο Φρέντι Μπελέρης, ενώ ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο συνεργάτης του Παντελής Κοκαβέσης.

Στη φυλακή παραμένει ο Φρέντι Μπελέρης – Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Κοκαβέσης

Του Χρήστου Μαζανίτη

Παρατείνεται η προφυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη σύμφωνα με την απόφαση του αλβανικού δικαστηρίου που εκδόθηκε πριν από λίγο, ενώ ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Χειμαρριωτών, Παντελής Κοκαβέσης αφήνεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Μητσοτάκης: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αγαπούν εξίσου την υπερφορολόγηση – Ευρύ «rotation» στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο

Η δίκη ξεκίνησε στις 11 το πρωί της Πέμπτης 1/6 μετά την έφεση που κατέθεσαν οι δικηγόροι των κατηγορουμένων επί της απόφασης του Ειδικού Εισαγγελέα Τιράνων για παράταση της προφυλάκισης.

Στις 10.30 το πρωί ολοκληρώθηκε η συνάντηση, στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών κρατών- μελών  ΝΑΤΟ στο Όσλο,  μεταξύ του Βασίλη Κασκαρέλη και της Olta Xhaçka. Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών έθεσε στην Αλβανίδα ομόλογό το ζήτημα της αποφυλάκισης του εκλεγμένου Δημάρχου Χείμαρρας Φρέντι Μπελέρη και του Παντελή Κοκαβέση.

Ευρωκοινοβούλιο: Άρση της ασυλίας για Αλέξη Γεωργούλη και Μαρία Σπυράκη αποφάσισε η Ολομέλεια

Στο νοσοκομείο ο Μπελέρης

Υπενθυμίζεται ότι αν δεν απελευθερωθεί ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας μέχρι τις 5 Αυγούστου και να ορκιστεί, τότε εκπίπτει του αξιώματος και θα προκηρυχθούν εκ νέου εκλογές. Ο Μπελέρης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο των φυλακών έπειτα από αδιαθεσία που αισθάνθηκε στην καρδιά ενώ ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Χειμαρριωτών, Παντελής Κοκαβέσης , νοσηλεύεται από την πρώτη στιγμή φρουρούμενος στο νοσοκομείο Μητέρα Τερέζα των Τιράνων με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Τώρα, με την απόφαση για την παράταση της προφυλάκισης θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι η Αθήνα θα προχωρήσει σε σκληρές κυρώσεις απέναντι στην αλβανική κυβέρνηση, αφού θεωρείται ότι παραβιάζονται θεμελιώδεις αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ