Στη φυλακή 119 υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Στη φυλακή 119 υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Σε τρία χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκαν 119 υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, για τις διαδηλώσεις που σημειώθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο, εναντίον της ανατροπής του πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, σύμφωνα με δικαστικές πηγές.

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις διαδηλώσεις της 6ης Οκτωβρίου, στις οποίες είχαν καλέσει υποστηρικτές του Μόρσι.

Το δικαστήριο αθώωσε με απόφασή του έξι πρόσωπα που σχετίζονταν με την υπόθεση και αντιμετώπιζαν κατηγορίες για παράνομη συνάθροιση και βιαιότητες.

Οι υποστηριζόμενες από τον στρατό αρχές της χώρας έχουν θέσει εκτός νόμου τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, την οποία ανακήρυξαν τρομοκρατική οργάνωση, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν εκατοντάδες υποστηρικτές του Μόρσι τις εβδομάδες που ακολούθησαν μετά την ανατροπή του.

Χιλιάδες υποστηρικτές του πρώην προέδρου έχουν συλληφθεί.

Δικαστήριο στη νότια Αίγυπτο καταδίκασε σε θάνατο, τον περασμένο μήνα, 529 υποστηρικτές του Μόρσι, μια απόφαση που έχει προκαλέσει έντονες επικρίσεις δυτικών κυβερνήσεων και οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ