Στα Σκόπια ο Βενιζέλος

Στα Σκόπια ο Βενιζέλος

Στα Σκόπια έφθασε πριν λίγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος αύριο θα συναντηθεί με την ηγεσία της ΠΓΔΜ και με άλλους πολιτικούς παράγοντες. Μετέβη στη χώρα οδικώς από την Πρίστινα.

Η επίσκεψη γίνεται στο πλαίσιο της περιοδείας του σε πρωτεύουσες των Δυτικών Βαλκανίων, υπό την ιδιότητα του προεδρεύοντος του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ.

Ο κ. Βενιζέλος θα έχει αύριο διαδοχικές συναντήσεις με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Νίκολα Πόποσκι, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και αρμόδιο για θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φάτμιρ Μπεσίμι, τον πρόεδρο της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ, τον αρχηγό της αντιπολίτευσης «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM), Ζόραν Ζάεφ, τον αρχηγό του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι και τέλος με τον πρωθυπουργό, Νίκολα Γκρούεφσκι.

Θα συναντηθεί ακόμη και με πρέσβεις των χωρών-μελών της Ε.Ε. στα Σκόπια, ενώ μετά το τέλος των συναντήσεων θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Στη συνέχεια θα επιστρέψει οδικώς στην Πρίστινα και από εκεί αεροπορικώς για τα Τίρανα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, θα εξεταστούν θέματα που σχετίζονται με τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η πολιτική διεύρυνσης στο πλαίσιο της τρέχουσας ελληνικής Προεδρίας και το καθεστώς της ΠΓΔΜ στο συγκεκριμένο πλαίσιο.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ