Spiegel: Σκληραίνει τη γραμμή του το Βερολίνο στο μεταναστευτικό μετά την Κολωνία

Πολλά συνέβησαν το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία, μερικά από αυτά είναι αμφιλεγόμενα, άλλα αποτελούν απτή πραγματικότητα. Μερικά από αυτά ήταν τυχαία γεγονότα, μερικά παρουσιάστηκαν με υπερβολή και μερικά ήταν πράγματι σοκαριστικά.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι τα συγκεκριμένα περιστατικά επιβεβαίωσαν τους φόβους για την προσφυγική κρίση και την ξενοφοβία. Για κάποιους τα γεγονότα, έφεραν στο φως αυτό που πάντα υποστήριζαν: ότι οι τόσοι πολλοί ξένοι στη χώρα φέρουν ταυτόχρονα και πολλά προβλήματα. Για  άλλους ,ωστόσο, οι συγκεκριμένες άσχημες εικόνες ήρθαν για να θέσουν σε κίνδυνο το θετικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί μεταξύ Γερμανίας και προσφύγων.

Η πρώτη βδομάδα του 2016 ήταν πυρετώδης. Οι τόνοι ανέβηκαν και η υστερία εξαπλώθηκε. Οι εικόνες από τις επιθέσεις στην Κολωνία και η έκταση που δόθηκε στο θέμα από τον διεθνή Τύπο θα οδηγήσει αναμφίβολα σε αλλαγή της μεταναστευτικής πολιτικής της Γερμανίας.

Αδυναμία στην αντιμετώπιση του Χάους και της Εγκληματικότητας:

πρόσφυγες, οι αιτούντες πολιτικό άσυλο, οι μετανάστες, οι ξένοι, φιλικοί ή εχθρικοί, νέοι ή μόνιμοι κάτοικοι: Δεν έχει σημασία. Φαίνεται πως ήρθε η ώρα για συζήτηση με σοβαρούς όρους για το μέλλον της Γερμανίας και το «Μπορούμε να το κάνουμε», της Άνγκελα Μέρκελ δεν είναι αρκετό.  

Τα γεγονότα στην Κολωνία είναι συμβολισμοί της πραγματικότητας, συμβολισμοί ότι το κράτος είναι αδύναμο απέναντι στο χάος και στην εγκληματικότητα.

Δύο μήνες μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι ένα είναι σίγουρο ότι η Κολωνία εκπροσωπεί μια νέα μορφή βίας και οι πολιτικοί είναι απλά παθητικοί.

Ξεμένοντας από υπομονή:

Ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, δήλωσε πως: «H εποχή της κατανόησης τελείωσε».« Κάτι πρέπει να γίνει, διαφορετικά οι άνθρωποι δε θα μας καταλαβαίνουν πια», είπε.

Ο Πρόεδρος της Γερμανικής Βουλής, Τόμας Όππερμαν έγραψε στο Twitter: «Καμία ανοχή για τους δράστες της σεξουαλικής επίθεσης». «Έρευνα, σύλληψη, σκληρή τιμωρία. Για να προστατέψουμε τα θύματα και τους πρόσφυγες».

Ακόμα και το επικοινωνιακό παιχνίδι της Μέρκελ άλλαξε:

Σε λόγο της, στη Χριστιανική Κοινωνική Ένωση, ανέφερε: « Μερικές φορές ακούω ότι μου αρέσει που έρχονται τόσοι πρόσφυγες στη Γερμανία. Αυτό είναι μια απόλυτη ανοησία», συμπλήρωσε. Αξίζει να επισημανθεί, πως είναι η πρώτη φορά που η Καγκελάριος μιλάει με τέτοιο τόνο για τους πρόσφυγες.

Πηγή:spiegel.de

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτη σύνοδο κορυφής για το μεταναστευτικό ζητά ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ