Σουηδία: Προειδοποίηση στους πολίτες να ετοιμαστούν για πόλεμο από τον υπουργό Πολιτικής Άμυνας

Ο υπουργός Πολιτικής Άμυνας της Σουηδίας προειδοποίησε ότι η χώρα του θα μπορούσε σύντομα να αντιμετωπίσει την προοπτική ενός πολέμου και προέτρεψε τους πολίτες να ενταχθούν σε εθελοντικές οργανώσεις άμυνας για να προετοιμαστούν για μια πιθανή ένοπλη σύγκρουση.

Σε μια ομιλία για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και τη συνεχιζόμενη ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία, ο Καρλ Όσκαρ Μπόλιν κάλεσε τους απλούς πολίτες να αναρωτηθούν ποιοι θα είναι αν έρθει ο πόλεμος.

«Θα μπορούσε να γίνει πόλεμος στη Σουηδία… Ο κόσμος αντιμετωπίζει μια προοπτική ασφάλειας με μεγαλύτερους κινδύνους από οποιαδήποτε άλλη στιγμή μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου», συνέχισε ο υπουργός Πολιτικής Άμυνας. Στη συνέχεια κάλεσε τους ιδιώτες πολίτες να «κινηθούν» και να γίνουν μέλη σε εθελοντικές οργανώσεις άμυνας.

Αν και δεν ισχυρίστηκε ότι η απειλή του πολέμου κατά της Σουηδίας είναι άμεση ο Καρλ Όσκαρ Μπόλιν απευθύνθηκε στους αξιωματούχους της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους πολίτες και τους ενθάρρυνε να λάβουν μέτρα για να προετοιμαστούν για μία πολεμική σύγκρουση.

«’Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω!’, ακούω μερικές φορές. Επιτρέψτε μου να απαντήσω με μερικές ερωτήσεις. Είστε ανώτερος υπάλληλος σε μια αρχή για κατάσταση έκτακτης ανάγκης; Ωραία, τότε έχετε φτιάξει την πολεμική σας οργάνωση και έχετε ορίσει ποιες δραστηριότητες πρέπει να διατηρηθούν και ποιες όχι; Έχετε διασφαλίσει τη συμμόρφωση με την ασφάλεια και την απαραίτητη πρόσβαση σε εναλλακτικές θέσεις διοίκησης;», ρώτησε ο υπουργός Πολιτικής Άμυνας. Σε αυτό το σημείο ο Καρλ Όσκαρ Μπόλιν απαντούσε: «Βιαστείτε!».

Και συνέχισε: «Είστε δημοτικός επίτροπος; Ωραία, τότε έχετε εξασφαλίσει την πολεμική οργάνωση, τα σημεία καταφυγής, το σχέδιο ύδρευσης έκτακτης ανάγκης και την συγκέντρωση των πλεονασμάτων σε τρόφιμα, θέρμανση και ηλεκτρισμό για την υγεία και την κοινωνική περίθαλψη;»

«Είστε υπάλληλοι; Ωραία, τότε έχετε ρωτήσει τον εργοδότη σας ποιος θα ήταν ο ρόλος σας στην πολεμική οργάνωση του χώρου εργασίας σας; Είστε ιδιώτης; Ωραία τότε έχετε αναλάβει την ευθύνη για την ετοιμότητά σας στο σπίτι; Έχετε σκεφτεί αν έχετε χρόνο να γίνετε μέλος σε μια εθελοντική οργάνωση άμυνας;» ρώτησε ο υπουργός Πολιτικής Άμυνας.

Σε τέλος κάθε ερώτησης που έκανε ο υπουργός απαντούσε με την προτροπή: «Βιαστείτε!».

Οι δηλώσεις του Σουηδού υπουργού έρχονται σε μία στιγμή που ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποιεί ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν θα επιτεθεί και σε άλλες χώρες. Υποστήριξε ότι η Λιθουανία, η Λετονία, η Εσθονία, η Μολδαβία μπορεί να είναι οι επόμενες που θα δεχθούν την επίθεση του ρωσικού στρατού, εάν ο Πούτιν δεν ηττηθεί στην Ουκρανία από τις συμμαχικές δυνάμεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ