Σουδάν: Θρίλερ με τους δύο Έλληνες τραυματίες – Αγνοείται το ασθενοφόρο που τους μετέφερε

Ένα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες σχετικά με τους δύο Έλληνες τραυματίες στο Σουδάν. Επικρατεί αγωνία για την τύχη τους, καθώς αγνοείται το ασθενοφόρο που τους μετέφερε.

Αγωνία για τους Έλληνες του Σουδάν – Πρωτοβουλίες του υπουργείου Εξωτερικών για αποστολή βοήθειας

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Μητροπολίτης Νουβίας και παντός Σουδάν, Σάββας, στον ΣΚΑΪ, το νοσοκομείο χτυπήθηκε και εκκενώθηκε, ενώ οι δύο Έλληνες τραυματίες εθεάθησαν τελευταία φορά σε καροτσάκια στην είσοδο του νοσοκομείου. Επρόκειτο να τους παραλάβει ένα ασθενοφόρο προκειμένου να τους μεταφέρει σε έναν χώρο της ελληνικής κοινότητας, ώστε να είναι ασφαλείς.

Ωστόσο, διακόπηκε η επικοινωνία με το ασθενοφόρο και αγνοείται η τύχη των Ελλήνων τραυματιών. Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη, γνωρίζουμε σίγουρα πως δεν έχουν κάνει τις προβλεπόμενες χειρουργικές επεμβάσεις.

Σε ό,τι αφορά στα 15 άτομα που παραμένουν στην Μητρόπολη, είναι ασφαλή, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών μέσω είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, προκειμένου να παρασχεθεί άμεσα η καλύτερη δυνατή ιατροφαρμακευτική βοήθεια στους δύο Έλληνες τραυματίες, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί στο Σουδάν η οποία δεν επιτρέπει επιχείρηση απεγκλωβισμού τους.

Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών παραμένει σε συντονισμό με τα λοιπά κράτη-μέλη της Ε.Ε. για θέματα Ιατροφαρμακευτικής βοήθειας και για ενδεχόμενη επιχείρηση απεγκλωβισμού, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ