Σουδάν: Σε εξέλιξη η επιχείρηση αποστολής του C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας για το Τζιμπουτί

Σε εξέλιξη η φάση απεγκλωβισμού των Ελλήνων από την Πολεμική Αεροπορία και κομάντος της ΔΕΠ.

Σουδάν: Απεγκλωβίστηκαν ακόμη πέντε Έλληνες

Του Χρήστου Μαζανίτη

Στη 1.30 το μεσημέρι της Δευτέρας δόθηκε εντολή ετοιμότητας για να απογειωθεί από το Ασουάν της Νότιας Αιγύπτου το C-27J Spartan της Πολεμικής Αεροπορίας με κατεύθυνση το Τζιμπουτί. Εκεί θα παραλάβει συνολικά 27 Έλληνες, όπως έχει αναφερθεί στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, ανάμεσα στους οποίους και τους 2 τραυματίες. Πλέον το C-27  έχει απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Ασουάν για το Τζιμπουτί  για την παραλαβή των Ελλήνων που έχουν μεταφερθεί από το Σουδάν.

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων ο Δένδιας: Ως Ευρώπη στην κρίση στο Σουδάν δεν έχουμε πάρει πολύ καλό βαθμό

 

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής το υπουργείο Εξωτερικών έχει ανακοινώσει 23 Έλληνες, οι οποίοι έχουν απεγκλωβιστεί από το φλεγόμενο Σουδάν, σε μία επιχείρηση των Γάλλων και άλλες 2 των Ιταλών.

Σουδάν: Επικεφαλής της ελληνικής αποστολής διάσωσης ο Νίκος Χαρδαλιάς

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται εν εξελίξει κι άλλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό επιπλέον αριθμού Ελλήνων και Κυπρίων.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του enikos.gr, όταν το C-27 επιστρέψει στο Ασουάν της Αιγύπτου θα γίνει ανεφοδιασμός κι αμέσως μετά θα αναχωρήσει για την Ελλάδα, με τελικό προορισμό την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα. Στην Αίγυπτο αναμένεται να βρίσκεται περίπου μετά τις 7.00 το απόγευμα σήμερα. Εκεί θα γίνει ανεφοδιασμός κι εν συνεχεία θα αναχωρήσουν για Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, στην 112 ΠΜ υπάρχει ήδη σε ετοιμότητα ακόμη ένα C-27 το οποίο θα απογειωθεί για Αίγυπτο μόλις ξεκινήσει η αναχώρηση του άλλου με τους Έλληνες που έχουν διασωθεί.

Από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, που υπάρχει συντονισμός για το επιχειρησιακό σκέλος της επιχείρησης σε συνεργασίας με την Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών, έχει αποφασιστεί ότι μέχρι να ολοκληρωθεί ο απεγκλωβισμός όλων των Ελλήνων από το Σουδάν θα βρίσκονται 2 μεταγωγικά στο Σουάν της Αιγύπτου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ