Σκέρτσος: Debate με όλα τα κόμματα – Τι είπε για το σενάριο συνεργασίας Τσίπρα με Βαρουφάκη

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ερωτώμενος για τις δηλώσεις του κ. Βελόπουλου, διέψευσε ότι υπάρχει προοπτική συνεργασίας της ΝΔ με βουλευτές της Ελληνικής Λύσης, ενώ σημείωσε πως δεν παρεμβαίνει στα εσωτερικά άλλων κομμάτων. Ξεκαθάρισε επίσης ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να συνεργαστεί με το συγκεκριμένο κόμμα.

Σχολιάζοντας τα περί “σχεδίου αποστασίας” που υποστηρίζει ο κ. Βελόπουλος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι τα εσωτερικά προβλήματα άλλων κομμάτων δείχνουν και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν τυχόν κυβερνήσεις συνεργασίας με μικρότερα κόμματα.

Αναφερόμενος στην “επενδυτική βαθμίδα” είπε ότι οι εξελίξεις θα υπάρξουν την μετεκλογική περίοδο και η απόκτησή της είναι συνάρτηση της σταθερότητας στη χώρα και της συνέχισης της ίδιας οικονομικής πολιτικής μετά τις εκλογές που θα βγάλουν μια σταθερή αυτοδύναμη κυβέρνηση. Ο κ. Σκέρτσος είπε ότι η κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας είναι θέμα εθνικής σημασίας, και μείζον λόγος για εκλογές αφού- όπως είπε- σημαίνει ότι θα ξεκλειδώσουν κεφάλαια που σήμερα δεν βλέπουν την επενδυτική βαθμίδα.

«Χρειάζεται πολύ θράσος ακόμη και από το ΣΥΡΙΖΑ -που θα βαρούσε τα νταούλια και δήθεν θα χόρευαν οι αγορές- να μας εγκαλεί για την επενδυτική βαθμίδα. Το ποιος εργάζεται για τη δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας και ποιος εγκλώβισε τη χώρα στην ύφεση και την υπερφορολόγηση την περίοδο 2015-2019 ιδίως της μεσαίας τάξης είναι γνωστό. Πάντως, ξανακλείνοντας τις τράπεζες με την προοδευτική συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-Βαρουφάκη (όπως ήδη απειλεί ο εκ νέου δυνάμει κυβερνητικός τους εταίρος) το τελευταίο πράγμα που πρέπει να περιμένουμε είναι η επενδυτική βαθμίδα» τόνισε.

Για το debate

Αναφερόμενος στο debate των πολιτικών αρχηγών είπε σίγουρα θα γίνει ένα μέχρι τις 21 Μαΐου με τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να εξηγήσει “την ανακολουθία της στάσης του που θέλει κυβερνήσεις συνεργασίας αλλά όχι debate με άλλα κόμματα. Πρέπει να γίνει debate με τα κόμματα που μετέχουν στη Βουλή” και αυτό αφορά την ψήφο της πρώτης κάλπης.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη μείωση προστίμων σε επιχείρηση είπε ότι το θέμα το χειρίζεται η ανεξάρτητη φορολογική διοίκηση, επισημαίνοντας ότι η σχετική απόφαση στηρίχθηκε πάνω σε νόμο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με το τουρκικό πλοίο που όπως είπε ο κ. Ερντογάν θα σταλεί στη Σμύρνη, ο κ. Σκέρτσος εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στο αξιόμαχο και την ηγεσία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επικαλέστηκε συνέντευξη του κ. Τσίπρα στην οποία ανέφερε ότι τα κόμματα άλλα λένε προεκλογικά για τις συνεργασίες και στη συνέχεια επανακαθορίζουν τη στάση τους, λέγοντας ότι είναι εφικτό το σενάριο συνεργασίας με τον κ. Βαρουφάκη “που θέλει να ανατινάξει τις τράπεζες” ενώ είπε ότι πρέπει να απασχολήσουν τα θέματα αυτά, τους εταίρους αυτού του σχήματος.

Εάν είναι υποψήφιος ο Κασιδιάρης τίθεται θέμα

Αναφερόμενος στις εξελίξεις με την κάθοδο ή μη στις εκλογές του κόμματος Κασιδιάρη, ο κ. Σκέρτσος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπερψήφισε “τη μόνη λύση που μπορεί να βάλει φρένο σε μια εγκληματική οργάνωση που καμώνεται το κόμμα” και κάλεσε τους πολίτες να κρίνουν “ποιος είναι απέναντι σε αυτά τα μορφώματα”.

“Και μόνο το γεγονός ότι φαίνεται να μην κατεβαίνει στο εκλογές το κόμμα του Κασιδιάρη δείχνει την επιτυχία της ρύθμισης που κάναμε. Αν δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις της ρύθμισης, τότε οποιοδήποτε άλλο κόμμα μπορεί να κατέβει στις εκλογές, δεν τίθεται θέμα. Εάν είναι υποψήφιος ο Κασιδιάρης τίθεται θέμα. Αν συμμετέχουν καταδικασμένα στελέχη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση τίθεται ζήτημα”. Επίσης για το άρθρο του πρώην προέδρου του ΣτΕ Σωτήρη Ρίζου σχετικά με τη συνταγματικότητα της απόφασης για το κόμμα Κασιδιάρη είπε ότι “δεν έχουμε κάποιο σχόλιο για του άρθρο”.

Αναφερόμενος στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοσκοπήσεις παρέπεμψε στο ΣΕΔΕΑ λέγοντας ότι είναι εύλογο όταν αμφισβητείται η εγκυρότητα των δημοσκοπήσεων το αρμόδιο όργανο που εκπροσωπεί τις εταιρείες, να τοποθετηθεί για το θέμα.

“Προκαλεί μεγάλη έκπληξη που ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να βγουν στη δημοσιότητα τα αστάθμητα δεδομένα, γιατί είναι χειρότερα αυτά” είπε ο κ. Σκέρτσος.

Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει ένα πρόγραμμα εθνικά ωφέλιμο και αναγκαίο που αντλεί ιδέες και από άλλους χώρους, και οι πολιτικές της έχουν αντίκρισμα και σε ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. “Είναι στην κρίση τους εάν θα εμπιστευτούν το ΠΑΣΟΚ ή τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αυτοδυναμία της ΝΔ” είπε ο κ. Σκέρτσος.

Σε σχετική ερώτηση εξέφρασε την ανησυχία του για την αυξανόμενη βία των ανηλίκων που είναι φαινόμενο που αφορά όλο τον κόσμο και όχι μόνο την Ελλάδα όπως είπε και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση ψήφισε μέτρα για την αντιμετώπιση του μπούλινγκ στα σχολεία και αλλού, και μεταξύ άλλων θέσπισε μηχανισμούς και εργαλεία διαχείρισης των προβλημάτων, ενώ τόνισε ότι υπάρχει σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης των ανηλίκων.

“Δεν θα είμαι υποψήφιος”

Ερωτώμενος για το εάν υπάρξει όνομα από το ΠΑΣΟΚ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, είπε ότι θα πρέπει να περιμένουμε να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό εντός της εβδομάδας. Ο ίδιος ο κ. Σκέρτσος, όπως είπε, δεν θα είναι υποψήφιος. Για το πόρισμα σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη είπε ότι είναι επιβεβαίωση αυτού που είπε η κυβέρνηση ότι δεν θα υπάρξει καμία συγκάλυψη και κατηγόρησε την αντιπολίτευση λέγοντας ότι “έλεγε ότι θέλει να τα κουκουλώσει η κυβέρνηση και τώρα επικαλείται το πόρισμα”.

Σχετικά με τους Ομογενείς είπε ότι θα ψηφίσουν 25.000 Έλληνες στο εξωτερικό, σε 100 σημεία σε όλο τον κόσμο, στις 20 Μαΐου.

Τέλος για το θέμα της ψήφου των νέων στον τόπο θερινής εργασίας όπως ζητά η αντιπολίτευση, είπε ότι τόσο στο δημοψήφισμα του 2015 και στις εκλογές του 2019 που έγιναν το καλοκαίρι δεν δόθηκε αυτό το δικαίωμα σε εργαζόμενους νέους. “Εμάς μας ενδιαφέρει η τύχη και η προοπτική των νέων και για αυτό δουλεύουμε” κατέληξε ο κ. Σκέρτσος στην πρώτη του επίσημη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ