SOS σε Βέλγιο και Γαλλία για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση – Ολόκληρο το σχέδιο-ντοκουμέντο

Όπως αποκάλυψε η Μαρία Δεναξά στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 οι γαλλικές και οι βελγικές Αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση, εξαιτίας πληροφοριών για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση.

Συγκεκριμένα, η ανταποκρίτρια της Realnews στο Παρίσι, μετέδωσε ότι σύμφωνα με επίσημο εσωτερικό έγγραφο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Βελγίου, μαχητές οργάνωσης που χαρακτηρίζεται “τρομοκρατική και επικίνδυνη” φέρονται να έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους από τη Συρία πριν από μιάμιση εβδομάδα, για να φτάσουν στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας και της Ελλάδας. Μάλιστα οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ταξιδεύουν με πλοίο, χωρίς διαβατήρια.

Τα άτομα αυτά φέρονται να έχουν χωριστεί σε δύο ομάδες, με τη μία να έχει προορισμό το Βέλγιο και την άλλη να κατευθύνεται στη Γαλλία, με στόχο να πραγματοποιήσουν διπλές επιθέσεις.

Σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Βελγίου, ήδη τα άτομα αυτά βρίσκονται σε επαφή με πυρήνες τρομοκρατών στην Ευρώπη και έχουν τον απαραίτητο οπλισμό για να χτυπήσουν άμεσα.

Για την επίθεση στο βελγικό έδαφος, τρεις φέρονται να είναι οι στόχοι: Ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο, ένα εστιατόριο αμερικανικής αλυσίδας fast food και ένα αστυνομικό τμήμα.

Ολο το σχέδιο-ντοκουμέντο

Στο έγγραφο υπενθυμίζονται οι ανενεργοί πυρήνες της τρομοκρατικής οργάνωσης στην Ευρώπη και υπογραμμίζεται ότι η Γαλλία παραμένει ο αγαπημένος στόχος του ISIS, «αλλά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πραγματοποίηση μιας ή και περισσότερων επιθέσεων στο Βέλγιο».

Στην περίπτωση νέων χτυπημάτων στοχεύουν σε έναν μέγιστο αριθμό θυμάτων και επίσης συγκεκριμένες υποδομές, όπως επικοινωνίες, εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας. Οι επιπτώσεις: ένας μεγάλος αριθμός θυμάτων που θα είχε αντίκτυπο στην κοινωνική ζωή, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Εκτιμάμε ότι η απειλή είναι πολύ σοβαρή ανάλογα με τον αριθμό των θυμάτων ή των υποδομών που αποτελούν στόχους, αναφέρεται.

Υπογραμμίζεται επίσης ότι η τζιχαντιστική τρομοκρατική οργάνωση έχει την πρόθεση και την ικανότητα να εκτελέσει την απειλή συγκεκριμένη απειλή. Στόχοι των τζιχαντιστών φέρονται να είναι εκτός από ξένες και προσωπικότητες του Βελγίου, όπως η βασιλική οικογένεια και πολλοί υπουργοί, λιμάνια, αεροδρόμια, μέσα μαζικής μεταφοράς, σιδηροδρομικοί σταθμοί, 15 πρεσβείες, έδρες ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών αλλά και οι υπαίθριες αναμεταδόσεις του EURO 2016, νοσοκομεία, εμπορικά κέντρα, μεγάλα ξενοδοχεία, συγκεντρώσεις, συναυλίες, εμπορικοί δρόμοι, πεζόδρομοι, τόποι λατρείας.

Ακόμη, το έγγραφο αναφέρει ότι δεν πρέπει η προσοχή να επικεντρώνεται μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα. «Και οι πόλεις της επαρχίας μπορεί να αποτελέσουν στόχους», όπως τονίζεται.

Χθες το βράδυ ο Paul Van Tigchelt διευθυντής της OCAM, επιβεβαίωσε την ύπαρξη του συγκεκριμένου εγγράφου αλλά επιχείρησε να υποβαθμίσει την σημασία του. Όπως είπε πρόκειται συχνά για ανεπεξέργαστες πληροφορίες κι αποστολή της υπηρεσίας του είναι μαζί με τους εταίρους της, να τις αναλύσουν και να ελέγξουν την αξιοπιστία τους. Σχετικά με αυτές τις πληροφορίες «καταλήξαμε στο συμπέρασμά ότι για την ώρα δεν υπάρχει ανάγκη αναβάθμισης του επιπέδου συναγερμού στους στόχους που αναφέρονται», τόνισε.

Την ίδια ώρα οι αρχές του Βελγίου, ανακάλυψαν κατά τύχη μήνυμα του μοναδικού επιζώντα τρομοκράτη στις επιθέσεις των Βρυξελλών, Mohamed Abrini ο οποίος βρίσκεται στις φυλακές. Το μήνυμα που έγραφε «κάτι κινείται στη Γαλλία», είχε αποδέκτη έναν άλλο συγκρατούμενο του, τον Marouan El Bali, τον μοναδικό επιζώντα από την επίθεση στο Verviers στις 15 Ιανουαρίου 2015.

Οι αρχές του Βελγίου διενεργούν έρευνα ενώ ειδοποίησαν και την γαλλική αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

 

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ