Σον Πεν: Οι αρχές του Μεξικού προσπαθούν να με βάλουν στο στόχαστρο

Οι αρχές του Μεξικού θέλουν να με βάλουν στο στόχαστρο των καρτέλ των ναρκωτικών, υποστηρίζοντας ότι η συνάντηση μου με το βαρόνο των ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» οδήγησε στη σύλληψη του,  δήλωσε ο διάσημος ηθοποιός Σον Πεν.

«Υπάρχει επίσης ένας μύθος σύμφωνα με τον οποίο η συνάντησή μου με τον Ελ Τσάπο συνέβαλε σημαντικά στη σύλληψή του, όπως ακριβώς είπε η υπουργός Δικαιοσύνης του Μεξικού» δήλωσε ο ηθοποιός.

«Η συνάντησή μας έγινε την 2α Οκτωβρίου, εβδομάδες πριν από τη σύλληψή του, σε μια περιοχή που απέχει πολύ από εκείνη που συνελήφθη» πρόσθεσε.

Ο Σον Πεν εκφράζει την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι το άρθρο του στο περιοδικό Rolling Stone δεν πέτυχε τον στόχο του που ήταν να προκληθεί μια ευρύτερη συζήτηση για τον λεγόμενο πόλεμο για την πάταξη του εμπορίου ναρκωτικών.

«Λυπάμαι που με όλες αυτές τις αντιδράσεις εναντίον του άρθρου, ξεχάσαμε να μιλήσουμε για την πολιτική που ασκούμε στη μάχη κατά των ναρκωτικών, αυτός άλλωστε ήταν ο στόχος» τόνισε.

«Ας είμαστε ξεκάθαροι. Το άρθρο μου απέτυχε στο στόχο του», σημείωσε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν ο Πρόεδρος του Μεξικού θέλει να τον στοχοποιήσει για τη σύλληψη του βαρόνου και αν τον θέτει σε κίνδυνο, ο ηθοποιός απαντά καταφατικά.

«Οι μεξικανικές αρχές ένιωσαν ταπεινωμένες καθώς θεώρησαν ότι κάποιοι μπόρεσαν να εντοπίσουν τον “Ελ Τσάπο” πριν από αυτούς» πρόσθεσε.

Πηγή: Reuters

Δείτε επίσης:

Ο δικηγόρος του “Ελ Τσάπο” καίει τον Σον Πεν   

Ξεπουλάνε τα πουκάμισα “Ελ Τσάπο ” – ΦΩΤΟ

Κατάθεση από τον Σον Πεν ζητούν οι μεξικανικές αρχές για τον Ελ Τσάπο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ