Σολτς: Προειδοποιεί το Ιράν να μην πραγματοποιήσει νέα επίθεση – Το μήνυμα στην ισραηλινή κυβέρνηση

Προειδοποίηση στο Ιράν να μην πραγματοποιήσει νέα επίθεση στο Ισραήλ, αλλά και έκκληση στο Τελ Αβίβ να βοηθήσει στην αποκλιμάκωση της έντασης, απηύθυνε σήμερα ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, την ώρα που εντείνεται η παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

«Ο τρόπος με τον οποίο το Ισραήλ πέτυχε με τους διεθνείς εταίρους και εκείνους στο έδαφος να αποκρούσει αυτή την επίθεση είναι πραγματικά εντυπωσιακός (…). Είναι μια επιτυχία που ίσως δεν πρέπει να χαθεί, εξ’ ου και η συμβουλή μας να συμβάλουμε στην αποκλιμάκωση», δήλωσε ο Σολτς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Σανγκάη.

Ο Σολτς, που πραγματοποιεί επίσκεψη αυτές τις ημέρες στην Κίνα, αναφέρθηκε στις εμπορικές προστριβές ανάμεσα στην ΕΕ και στην Κίνα και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρχουν συνθήκες δίκαιου ανταγωνισμού και όχι κίνητρα προστατευτισμού. Υποστήριξε, ακόμη, ότι θα θέσει το ζήτημα της προμήθειας από την Κίνα αγαθών διπλής χρήσης, τα οποία η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει για στρατιωτικούς σκοπούς για τον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία.

Χθες, Κυριακή, στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης των ηγετών των χωρών της G7 ο ίδιος είπε ότι, «μπορώ να σας πω ότι η εκτίμησή μας για την κατάσταση ήταν πολύ πανομοιότυπη», είπε ο Σολτς και συμπλήρωσε: «Και η έκκλησή μας είναι πολύ σαφής: το Ιράν πρέπει να σταματήσει αυτή την επιθετικότητα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ