Σοκάρει η αυτοκτονία 21χρονης κρατούμενης – Δεν άντεξε τα καψόνια – ΦΩΤΟ

Μία 21χρονη φοιτήτρια που είχε καταδικαστεί σε 16 μήνες φυλάκιση στη Σκωτία, αυτοκτόνησε στο κελί της έπειτα από άγριο bullying που φέρεται να δέχθηκε στο σωφρονιστικό ίδρυμα από συγκρατούμενές της. Η κοπέλα καταδικάστηκε το 2017 σε 16 μήνες φυλάκιση επειδή οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και παρέσυρε και τραυμάτισε στον αστράγαλο έναν 15χρονο.

Ωστόσο, φέρεται από την αρχή να αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα μέσα στη φυλακή. Η μητέρα της αναφέρει ότι η κόρη της υφίστατο bullying ενώ την τρομοκρατούσαν οι συγκρατούμενές της.

Επίσης, αποκαλύπτει κι ένα περιστατικό σύμφωνα με το οποίο είχαν εξαναγκάσει την Κέιτι να γδυθεί και να περπατήσει γυμνή μπροστά στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. “Ήταν πολύ ευγενική και δεν θα παραπονιόταν. Ήταν εύκολος στόχος. Υπήρξε ένα περιστατικό κατά το οποίο εκπαιδεύονταν γυναίκες σωφρονιστικοί υπάλληλοι και διάλεξαν την Κέιτι να της κάνουν σωματική έρευνα. Αυτό την είχε ταράξει πάρα πολύ γιατί την ανάγκασαν να στέκεται γυμνή ενώ αυτές συζητούσαν” εξομολογείται η μητέρα.

Όπως αναφέρει, επιπλέον, η κόρη της έχανε τα μαλλιά της από το άγχος της και το γεγονός είχε επισημανθεί και από τον γιατρό της φυλακής. Επίσης, κατηγορούν τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που δεν εντόπισαν τα σημάδια στο κορμί της 21χρονης που έδειχναν την απόπειρα να βλάψει τον εαυτό της ενώ αντιθέτως την υπέβαλαν τακτικά σε δοκιμασίες γδύνοντάς τη δημοσίως. Η μητέρα της είπε ότι την πήγαν σε ειδικό μέσα στη φυλακή αλλά μετά ήταν ακόμη πιο ταραγμένη γιατί, όπως είχε πει, της φέρθηκε “σαν κομμάτι κρέας”.

“Στην τελευταία μας επίσκεψη με τον αδερφό της στη φυλακή ξέραμε ότι κάτι πήγαινε στραβά. Έμοιαζε εξαντλημένη και δεν κοιμόταν γιατί την τρομοκρατούσαν και την εκφόβιζαν. Το επισημάναμε αυτό σε δύο αξιωματικούς και ξέραμε ότι πριν πεθάνει της είχαν πει ότι θα τη μεταφέρουν σε φυλακή ενηλίκων. Η Κέιτι θα ήταν τρομοκρατημένη”.

Η κοπέλα έθεσε τέλος στη ζωή της τον περασμένο Ιούνιο. Οι γονείς του θύματος είχαν παρακαλέσει να μην τιμωρηθεί η κοπέλα με φυλακή. Είχε χτυπήσει τον 16χρονο Μάικλ και τον είχε εγκαταλείψει αναίσθητο. Η ίδια είχε δηλώσει στο δικαστήριο ότι δεν θυμόταν να είχε χτυπήσει άνθρωπο και πως πίστευε ότι έσκασε το λάστιχό της. Στη συνέχεια ο έφηβος ανάρρωσε στο νοσοκομείο.Η μητέρα του μόλις πληροφορήθηκε την είδηση της αυτοκτονίας της 21χρονης εξέδωσε ανακοίνωση όπου δήλωσε σοκαρισμένη για το περιστατικό.

“Η Κέιτι καταδικάστηκε σε μία ποινή που εμείς ποτέ δεν θέλαμε και μας συγκλόνισε η είδηση του θανάτου της. Η Κέιτ μας είχε γράψει από τη φυλακή να απολογηθεί για δεύτερη φορά για το περιστατικό και επαναλάμβανε ότι δεν ήξερε πως είχε χτυπήσει τον Μάικλ. όλη η υπόθεση είναι μια τραγωδία για την οικογένειά της”.

Πηγή: The Sun

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ